Najezda komaraca u Semberiji, strahuje se od zaraze… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Stanovnici Semberije suočavaju se sa najezdom komaraca, gradskr vlasti, zaprašivanje, ali građani strahuju od zaraza koje insekti mogu da prenesu…

MADRID: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 29. 06.2019…22: 59… Najezda komaraca u Semberiji, strahuje se od zaraze…

Lopatica za mušice, sprej, elektronski uređaji, razne kreme i medikamenti. Stanovnici Semberije prinuđeni su koriste sve i svašta za odbranu od komaraca. Samo u posljednjih pet godina na ovom području brojnost ovih insekata se povećala i do dvadeset puta. Osim što opsjedaju sela, priobalna i močvarna područja, komarci u rojevima kruže i centrom grada.

“Ovo je invazija. Naporno je, pogotovo u seoskim sredinama. Ne možemo cvijeće da zalijemo, pogotovo da priđemo nekim vlažnim površinama. Trebalo je to ranije da se uradi”, kažu građani za BN TV.

Čitaj još:   Alibaba, OJADIO TRAMPA: Ništa od milion radnih mjesta u SAD...

Oni dodaju da ne mogu biti napolju u najljepšim djelovima dana, ujutro i uveče.

Građani tvrde da ne mogu da sjede u gradskom parku sa malom djecom i kritikuju gradske vlasti zbog dugog čekanja.

Ali, čekanje je u Bijeljini dugogodišnja praksa. Iako stručnjaci tvrde da je zaprašivanje najbolje obaviti u proljeće, vlasti Bijeljine dočekale su sredinu ljeta i eskalaciju problema. Rukovodstvo grada pohvalilo se ranije da je za ovu namjenu dato 300.000 KM. Međutim, džaba. Suzbijanje komaraca koje je bilo zakazano od 20.06. do 05.07. prekinuto je, a rezultati su izostali.

Osim toga što smetaju u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, komarci, iako se nama tako ne čini, prenose neka od najopasnijih oboljenja, među kojima malariju i groznicu Zapadnog Nila.

“Bojimo se najviše za djecu, a kasnije i za starije ljude”, navode građani.

Čitaj još:   Izračunali smo, koliko ćete platiti sedam dana odmor u zemljama u okruženju...

Vlasti Bijeljine nisu štedile ni kada je riječ o suzbijanju glodara, bar tako tvrde. Skoro 60 hiljada maraka iz gradskog budžeta dato je za ovu namjenu. Navodno, zbog tenderskih protokola i jagme nekoliko preduzeća za ovaj novac, izostali su željeni rezultati. Deratizacija kasni, a Semberijom miševi kolo vode.

izvor BN TV

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši