NENAD Čanak, tvrdi da su Srbi oteli Kosovo, traži se stolica u UN za…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Uslov opstanka i života na ovim prostorima jeste sporazum, zamrznuti sam konflikt može biti odmrznut koliko sutra, uvjeren je Nenad Čanak… Prema njegovoj ocjeni, stolica za državu Kosovo u Ujedinjenim nacijama (UN) se i “podrazumjeva”.

NOVI SAD: Srbija, vijesti, subota, 29. 06.2019…18: 59…  NENAD Čanak, tvrdi da su Srbi oteli Kosovo, traži se stolica u UN za…

Nenad Čanak, lider LSV, koji je i predsjednik Odbora Skupštine Srbije i za evropske integracije…

Čanak, smatra da su Kosovo i Metohija “osvojeni sabljom 1912.god a izgubljeni NATO bombama 1999. godine”, navodi se u njegovoj izjavi, naznačenoj na zvaničnom sajtu stranke...

Razgraničenje bi, prema njegovom mišljenju, značilo da je već dogovoreno priznanje nezavisnosti tzv. Kosova, samo se još razmatraju granice u kojima će to biti.

Čitaj još:   MILE DODIK ARLAUČE: " SARAJEVO je napravilo štetu srpskom narodu i RS i hoće..."

– Sama promena granica zbog četiri opštine značila bi otvaranje Pandorine kutije i promene granica u Severnoj Makedoniji, Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, pa do Moldavije. To vam onda znači pakao u najavi za sledećih 100 godina – smatra Čanak.

On je uveren da međunarodna konferencija i dijalog daju male garancije da će rešenje biti trajno.

– Jedino što daje pravu garanciju da će biti trajno je suštinsko ekonomsko i interesno povezivanje, dakle carinska unija – zaključio je Čanak.

Prema njegovoj oceni, stolica za lažnu državu Kosovo u Ujedinjenim nacijama (UN) se “podrazumeva”.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *