IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UMRO, Momir Bulatović, desna ruka, Slobodana Miloševića …

Bulatović je bio predsjednik Crne Gore od 1990. do 1998. godine i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije od 1998. do 2000. godine

BEOGRAD: vijesti. nedelja, 30. 06.2019…16: 59… UMRO, Momir Bulatović, desna ruka, Slobodana Miloševića …

Momir Bulatović, bivši predsjednik Crne Gore (1990-1998) i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998- 2000) preminuo je u 63. godini, prenose podgoričke Vijesti...

Momir Bulatović, bivši predsjednik Crne Gore (1990-1998) i predsjednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998-2000) preminuo je u 63. godini.

Bulatović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i kasnije postao asistent na predmetu Politička ekonomija i stekao titulu magistra ekonomskih nauka.

Politikom se bavio u omladinskoj i studentskoj organizaciji. Izabran je 1989. godine za predsjednika Predsjedništva SK Crne Gore, a predsjednik Crne Gore postaje na prvim višestranačkim izborima 1990. godine.

Poslije osam godina na čelu republike i sukoba u vrhu Demokratske partije socijalista, čiji je predsjednik bio od osnivanja, Bulatović gubi na predsjedničkim izborima od svog dotadašnjeg saradnika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Čitaj još:   MILO Đukanović položio vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici...(foto i video)

Obojicu ih je predložila DPS, ali dva različita krila. Krilo sa Bulatovićevim pristalicama, zbog zabrane korišćenja imena DPS biva prinuđeno da uzme novo ime — Socijalistička narodna partija.

Ubrzo poslije smjene 1998. godine uslijedila je ponuda Slobodana Miloševića da sastavi kabinet na saveznom nivou gdje je Milošević tada bio predsjednik. Na ovom položaju Bulatović se zadržao nepune dvije godine.

izvor Vijestu.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ZBOG STRAHA OD KRVNE OSVETE NARUČENA TRI UBISTVA: LUKA Žižić i Ranka Radoševića- Eskobar brutalno likvidirani, a meta u Nikšiću IZBEGLA METAK za dlaku... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši