IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKOLIOŠKI GENOCID: Oglasio se, Predsjednik opštine Pljevlja, “Ovo je katastrofa, slijede krivične prijave…”

Vijest da je došlo do ekološke katastrofe na rijekama Vezičnici i Ćehotini i velikom pomoru ribljeg fonda izazvala je ogorčenje stanovnika Pljevalja…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivost, Vijesti, nedelja, 07. 07.2019…08: 59…  EKOLIOŠKI GENOCID: Oglasio se, Predsjednik opštine Pljevlja, “Ovo je katastrofa, slijede krivične prijave…”

Građani, Pljevalja i Crne Gore s nestrpljenjem čekaju rezultate da se sazna ko je kriv za ekološki genocid…

Nezvanično, čelnici TE Pljevlja tvrde da se radi o sabotaži NN lica, koja su na ovaj način željeli da krivicu za ekološki genocid nad životnom sredinom svale na EPCG.

Nakon incidenta na lice mjesta su izašli predstavnici Službe za zaštitu životne sredine opštine Pljevlja, Opštinski inspektor za poljoprivredu, Republički ekološki inspektor za sjever Crne Gore iz Mojkovca kao i Republički inspektor za vode pri Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore.

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović za CdM kaže da je obišao teren, da je jasno da je riječ o ekološkoj katastrofi.

On poručuje da nadležni rade svoj posao i najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih nakon što se nedvosmisleno utvrdi ko je kriv.

Čitaj još:   VATROSLAV Belan: Vladu CRNE GORE formirat će onako kako ALEKSANDAR Vučić želi... (foto)

“Ovo nas je sve uznemirilo. Bio sam na licu mjesta. To je katastrofa. Riblji svijet na potezu od nekoliko kilometara je stradao”, ispričao je Golubović.

Prema njegovim riječima na licu mjesta bila je državna inspekcija koja je izuzela uzorke i uginulu ribu, te će se uskoro znati ko je odgovoran za ekološki incident u Pljevljima.

Golubović napominje kako se čuje i da ima indicija da je za pomor ribe odgovorna TE Pljevlja, ali ipak napominje da treba sačekati da se završi istraga i nedvosmisleno se dokaže ko je odgovoran za ovu katastrofu.

“Nadležni će pronaći počinioca koji će odgovarati za počinjeno”, tvrdi Golubović za medije…

BROJNI Mediji su u protekla dva dana pisali da je činjenica da je otrovna jalovina u rijeke Vezičnicu i Ćehotinu, ispuštena iz cijevi koje su vlasništvo TE Pljevlja koja posluje u sklopu Elektroprivrede Nikšić…

izvor iBalkan.net/ CdM 

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

Komentariši