NOVI PAZAR: Nastavljeno suđenje za SVIREPO ubistvo – NAMAMILI LJUBAVNIKA PA GA ZAPALILI-evo kako su se branili!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ispitivanjem Senada Muhovića (36) iz Sjenice pred Višim sudom u Novom Pazaru nastavljeno je suđenje za svirepo ubistvo Anela Papića (32) u junu 2017. godine, a za koje je optužena i Senadova supruga Mubera (34).

Zamjenik Višeg tužioca Edis Arifović ispitivao je Muhovića o njegovom kretanju i razgovorima sa ljudima iz okruženja u danima prije i nakon ubistva, napuštanju Sjenice poslije zločina i odlasku za Nemačku, nastojeći da utvrdi nelogičnosti u njegovoj odbrani.

Tokom pretresa optuženi je odbacivao sve navode da je umješan u ubistvo sugrađanina, a odgovarao je i na pitanja o odnosu Mubere sa ubijenim Anelom za kojeg je rekao da mu je “progonio suprugu i djecu i da ju je primoravao da bude u vezi sa njim”.

Njegova supruga Mubera ponovila je stav sa prethodnog ročišta da će se braniti ćutanjem.

Čitaj još:   Domaćin 46. Sandžačkih igara 2019 je Sjenica... (foto i video)

Suđenje će se nastaviti 2. oktobra iskazima članova porodice žrtve i drugih svjedoka.

Senad i Mubera, optuženi su da su 23. juna 2017. godine brutalno ubili, a potom i spalili Anela Papića.

Prema navodima iz optužnice, Muhovići se terete da su namamili Anela, Muberinog ljubavnika, da dođe u selo Ponorac gdje su se njih dvoje ranije tajno viđali, a potom nasrnuli na njega i zadali mu 27 udaraca tupim predmetom.

Sumnja se da su Anela, dok je još uvjek davao znake života, odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da zapale, nakon čega su pobjegli. Unakaženo i nagorjelo tijelo mladića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu napustili Srbiju i pobjegli u Nemačku, gdje su godinama živeli.

Uhapšeni su desetak dana kasnije na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska u Srbiju, a nakon što je Mubera iz Nemačke poručivala da nemaju nikakve veze sa Anelovim ubistvom, da će se predati i istražnim organima ispričati sve što zna o tom zločinu.

Čitaj još:   SANDŽAKLIJI oduzeto 70.000 eura na Horgošu (FOTO)

Međutim, tokom saslušanja u Višem tužilaštvu i sada na suđenju, Mubera se brani ćutanjem, dok je Senad odlučio da iznese odbranu.

Izvor:Blic

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši