IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆEVA SAVJETNICA, POTVRDILA VELIKU VIJEST: Sa Makronom u Beograd stiže i ON…

Suzana Vasiljević se jutros uključila u program televizije, navela da je veliki broj ljudi uključen u organizaciju posjete i dodala da je Beograd potpuno spreman i da sa radošću dočekuje francuskog predsjednika…

BEOGRAD: Srbija, ekonomija, Putovanja, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…12: 59… VUČIĆEVA SAVJETNICA, POTVRDILA VELIKU VIJEST: Sa Makronom u Beograd stiže i ON…

Suzana Vasiljević se jutros uključila u program televizije PRVA, otkrila je sve detaje posjete Makrona Srbiji, sajvetnica predsjednika Srbije potvrdila je i dolazak izvršnog direktora “Juronjuza” u Beograd!

Posjeta francuskog predsjednika Emanuela Makrona pokazuje da on partnera u regionu vidi u Srbiji, izjavila je danas savjetnica za medije predsjednika Srbije Suzana Vasiljević.

“Činjenica da Makron dolazi u Srbiju dan poslije proslave Nacionalnog dana, da dolazi u dvodnevnu posjetu i to kao prvi francuski predsjednik poslije 18 godina, da će biti potpisano 25 sporazuma o ekonomskoj saradnji, govori o značaju te posjete”, rekla je Vasiljević za TV Prva.

Makron dolazi samo u Srbiju, čime pokazuje da partnera u regionu vide u Srbiji i govori o želji Francuske da se vrati i poveća uticaj na Zapadnom Balkanu, navela je Vasiljević.

Prema njenim rečima, teme razgovora biće evropske integracije Srbije, načini na koji bi Francuska mogla da pomogne bržem pristupanju Srbije EU, Kosovo i ekonomija.

STIŠE oko 100 francuskih kompanija u Srbiji, koje zapošljavaju oko 10.000 radnika, a trgovinska razmjena dostigla je ove godine preko milijardu eura, rekla je Vasiljević.

Čitaj još:   Dr Darija Kisić: Ovo nije onaj virus iz marta, ali se isto prenosi... (foto i video)

“Danas će biti potpisani sporazumi koji će umnogome doprinjeti jačanju ekonomske saradnje dvije zemlje”, naglasila je ona.

Jedan od sporazuma je i dolazak medijske kuće “Juronjuz” u Srbiju, a detalji će biti saopšteni sutra, navela je Vasiljević.

Ona je potvrdila da s francuskim predsjednikom u Beograd stiže i Majk Piters, izvršni direktor “Juronjuza”.

“Pored toga što će biti otvoreno stotinak radnih mjesta, očekujemo poboljšanje novinarskog standarda, možemo da očekujemo važnu medijsku kuću koja će region pokrivati iz Beograda”, rekla je Vasiljević.

Predsednik Vučić pokazaće Makronu jedan poseban globus koji se nalazi u sali u Palata Srbija, a riječ je o, kako je ispričala, poklonu francuskog predsjednika Fransoa Miterana 1987. godine tadašnjem predsjedniku Predsedništva SFRJ Lazaru Mojsovu

Predsjednik Srbije će, kako je rekla, po protokolu obući tamno plavo odijelo i tamno plavu kravatu i bijelu košulju, a svečana večera će biti u kompleksu Vile Mir na Dedinju i biće služeni srpski specijaliteti i vina.

Inače praktikujemo da stranim gostima i delegacijama poslužimo srpske specijalitete, dodala je ona.

Dvojica predsjednika će položiti vijenac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj poslije čega će njihova obraćanja da najavi glumac Miki Manojlović, koji će recitovati Disove stihove, potom će se na francuskom jeziku obratiti Makron, a onda predsjednik Vučić, rekla je Vasiljević.

Čitaj još:   Marić se oglasio i otkrio sve DETALJE o "Baba vještici sa Dedinja"...

Očekuje se, kako kaže, od 7.000 do 10.000 ljudi i svi koji žele da vide francuskog predsjednika su dobrodošli na Kalemegdanu...

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši