NOVI PAZAR: Marija Šerifović i “Tropiko bend” otvorili Festival “Stari grad”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Brojna publika ispunila je čitavo gradsko šetalište, a nastup je počeo izvođenjem hit- singla “Pametna i luda”…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 07: 59… NOVI PAZAR: Marija Šerifović i “Tropiko bend” otvorili Festival “Stari grad”…

DUGO SE ČEKAO U SANDŽAKU Nastup popularne pjevačice zabavne muzike, Marije Šerifović i “Tropiko benda” otvoreno je prvo veče ovogodišnjeg Festivala “Stari grad“ u Novom Pazaru, a koji traje dva dana.

Brojna publika ispunila je čitavo gradsko šetalište, a nastup je počeo izvođenjem hit- singla “Pametna i luda”. Sudeći po uvodnim ovacijama i euforiji riječ je o jednom od najposećenijih koncerata organizovanih u okviru ovog festivala, koji se tradicionalno održava petanest godina unazad.

Na reprtoaru su prepoznatljive pjesme popularne pjevačice, nekadašnje pobjednice takmičenja “Pjesma evrovizije 2007“ u Finskoj. U sklopu ovogodišnjeg Festivala “Stari grad“ označene su četiri šoping zone sa radnjama koje učestvuju u manifestcaiji i koje za ovu priliku snizile cijene robe za sve posjetioce tokom trajanja festivala.

Čitaj još:   FK NOVİ PAZAR: DEVET DECENIJA PONOSA (FOTO GALERİJA)

Osim nastupa Marije Šerifović publika će Festivala uživati i u muzici tokom druge večeri koji je takmičarskog karaktera, a postavljena je i manja “dnevna bina“ na Gradskom šetalištu.

Festival je osnovan 2004. godine, a do sada je okupio najpriznatije pop i rok muzičare sa Balkana. Generalni pokrovitelji su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Grad Novi Pazar…

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši