Crna Hronika

GDJE SE SVE BRUKALA Kolinde Grabar Kitarović… (foto)

Grabar Kitarović na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji bila ” zapaženija od Maradone da se grlila s oznojanim i polugolim fudbalerima…”

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 07: 57…  GDJE SE SVE BRUKALA Kolinde Grabar Kitarović…

Kratko nakon što je Kolnda Grabar Kitarović bila kritikovana, ali i osvojila “simpatije” mnogih svojim ponašanjem i navijanjem za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, švajcarski list Tages-ancajger (TA) objavio je opširni članak o svim gafovima hrvaske predsednice…

Povodom nedavnog intervjua za austrijski Klajne cajtung, hrvatska predsjednica je govorila o izbjeglicama i bivšoj Jugoslaviji, a TA u tekstu Blamaže jedne predsjednice, da je ona “osudila izbjeglice i blamirala se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji”, uz pitanje: “Šta se to događaja s hrvatskom predsjednicom.

List podsjeća da je Grabar Kitarović na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji bila ” zapaženija od Maradone” i da se grlila s oznojanim i polugolim fudbalerima”, ali da se sve to patriotski usmjerenim Hrvatima svidelo”.

Sve to se, međutim, promijenilo njenim izjavama za Klajne cajtung kada je u intervjuu, kako se navodi, “napala izbjeglice i migrante” opisujući ih kao “muškarce u borbenim godinama” i da je Evropska unija primila pogrešne izbjeglice.

Švicarski list zatim podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju da hrvatska policija prema izbjeglicama i migrantima na granici ka BiH primenjuje silu.

Hrvatska predsjednica je ušla u ofsajd izjavama o star, socijalističkoj Jugoslaviji, čiji je dio bila Hrvatska do proglašenja nezavisnosti 1991. godine – piše TA.

U ironičnom tonu list navodi i izjavu Grabar Kitarović da u bivšoj Jugoslaviji Hrvati nisu smijeli da se izjašnjavaju kao Hrvati, već su morali da dolaze iz Hvatske”.

List podsjeća i da Grabar Kitarović voli da sluša Marka Perkovića Tompsona, pjevača koji na svojim nastupima glorifikuje ustaštvo, a mediji ga nazivaju “bardom mržnje”.

Podsjećaju i da je jedan od njenih prvih poteza po dolasku na predsjedničku funkciju bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka.

Spominju i slučaj kad se Kitrović izvinila Hrvatima kada je u Dubrovniku djeci donjela na poklon čokoladice proizvedene u Srbiji.

– Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti – rekla je tada podseća TA.

List piše i o izjavama hrvatske predsednice tokom posjete pripadnicima ustaške emigracije u Argentini, kada je rekli da su oni u toj zemlji našli prostor slobode.

TA je za kraj Grabar Kitarović preporučio čitanje Miroslava Krleže, uz opasku da je u bivšoj Jugoslaviji, još 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mlečnih proizvoda, pozivajući se na zvanične podatke iznjete u časopisu Mlekarstvo.

– Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina – podsetio je TA…

izvor agencije Tages-ancajger (TA)

ZAGREB Kolinda Grabar- Kitarović u trodnevnoj službenu posjetu Albaniji…

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović započela je trodnevnu službenu posjetu Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

30 minuta ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

58 minuta ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

4 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

4 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

5 sati ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

5 sati ago

This website uses cookies.