Crna Gora

BAR: Uništena zastava Srbije, ostale netaknute… (foto)

U naselju Stari Bar u Baru uništena je srpska zastava koja je bila istaknuta zajedno sa zastavama drugih država formiranih raspadom SFRJ…

BAR: Regija,Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 07: 37… BAR: Uništena zastava Srbije, ostale netaknute… (foto)

PREDHGODNIH DANA SU U gradskom naselju Stari Bar u Baru uništena je zastava Srbije, koja je bila istaknuta zajedno sa zastavama drugih država formiranih raspadom SFRJ na potpornom zidu u blizini pijace i autobuskog stajališta, piše portal “IN4S” .

Portal navodi da ovaj čin za mnoge predstavlja “kap koja je prelila čašu”, pa su društvene mreže već dva dana usijane komentarima kojima se najoštrije osuđuje nesvakidašnja, i donedavno ovde, nepojmljiva demonstracija mržnje

Bar, grad koji se doskora s razlogom ponosio međuvjerskim i međuetničkim skladom, definitivno je izgubio epitet “primera suživota” u Crnoj Gori, ocenjuje “IN4S”.

U Starom Baru je 1878. godine po osnovana “Opšta srpska osnovna škola”, kako se tada zvala prva obrazovna ustanova na ovom prostoru.

Tri godine kasnije osnovana je i Srpska narodna čitaonica kao prva institucija kulture u istoriji grada, čiji su osnivači Srbi pravoslavne, katoličke i muhamedanske vijeroispovesti. Ovde i danas radi Osnovna škola “Srbija”.

Nakon incidenata sa čupanjem i bacanjem table sa nazivom Ulice Popa Vasa Vukotića u dvorište Crkve Svetog Nikole, pa potom krađe zvona sa hramova koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Nadbiskupiji barskoj i Primasiji srpskoj, brisanje srpske zastave je novi nacionalni vandalizam, podsjeća portal “IN4S”…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

3 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

3 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

4 sata ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

4 sata ago

Denijal GELJIĆ “Husein paša- Pljevlja”: Zabrinjava mural koji oslikava i podstiče, na stvaranje Velike Srbije… (foto, video)

Predsjednik nevladine organizacije "Husein paša- Pljevlja" ocijenio da uprava grada i dalje nastavlja sa pravljenjem…

9 sati ago

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

10 sati ago

This website uses cookies.