UZROK TROVANJA TURISTA NA HVARU: Djeca i dalje KRITIČNO, u krvi pronađeno nešto zlokobno… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci koji je bio na odmoru s porodicom na Hvrau…

HVAR (SPLIT): Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 13: 59… UZROK TROVANJA TURISTA NA HVARU: Djeca i dalje KRITIČNO, u krvi pronađeno nešto zlokobno…

Djevojčica i dječak koji se liječe na jedinici intenzivnog liječenja su i dalje životno ugroženi s višeorganskim zatajenjem…

Laboratorijski nalazi pokazali su povišene razine karboksihemoglobina, što može biti posledica ugljen monoksida- rekla je upravnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju dr. Branka Polić na konferenciji u splitskom KBC- u.

Nije htjela detaljnije govoriti o uzrocima, već je rekla kako će to biti na državnim institucijama koje moraju dovršiti istragu.

Čitaj još:   OVO JE VELID KOJI JE IZBO BRATA PRED MAJKOM: Shvativši šta je uradio POBJEGAO JE...

Međutim, ljekari su istaknuli kako je isključena mogućnost trovanja hranom.

Lekari splitske bolnice takođe nisu govorili o obdukciji italijanskog turiste, već su istaknuli kako će sve relevantne informacije dati istražna tela.

Inače, muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci koji je bio na odmoru s porodicom. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid. Prema rječima drugog nastradalog Italijana, svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.

Troje bolesnika koji su juče došli na Kliniku za infektologiju danas su bolje, ali daleko od dobrog. Majka djece je nešto stabilnije. Gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga su relativno bolje i očekujemo da će danas otići na kućnu njegu. Pozvaćemo ih i sutra da dođu u bolnicu da ponovimo nalaze – rekli su ljekari na konferenciji u podne.

Čitaj još:   POSLIJE INCIDENATA: Suspendovano, više bh. stadiona...

(iBalkan.net /24sata.hr)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši