IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: KO JE PROTIVNIK ŠERIFA GURDIJELJCA

Spektakl u Novom Pazaru – borba za Internacionalnu IBF titulu u super lakoj kategoriji…

Rodjen je u Tanzaniji u gradu Rombo 16. Juna 1995. Godine. Ime mu je Bruno Melkory Tarimo alijas Bruno Vifuaviwili.Borac je u super lakoj kategopriji I naredni je, u do sadašnjoj karijeri najteži , protivnik našem Šerifu Gurdijeljcu…

Vlasnik je pojasa Internacionalne boks federacije Pan Pacifik u super lakoj kategoriji titulu koju je osvojio ove godine u martu u duleu protiv Džoela Brunker u Windzoru odlukom sudija i dvostruki je profesionalni prvak svoje zemlje. U martu 2018. godine u meču protiv Bilel Diba osvojio je titulu WBO Oceanije koju je pet mjeseci kasnije izgubio u meču sa istim protivnikom.

U dosadašnjoj karijeri koja traje od decembra 2013. godine 27 puta je izlazio u ring.Njegov skor je 24 pobjede od čega je 5 mečeva rješio nokautom, dva meča je izgubio odlukom sudija I jedan meč je boksovao nerješeno…

Odlikuje ga brzina, odličan stil boksovanja, tempaš je i stalno je u napadu, uporan je i nasrtljiv pogotovu u situacijama kada osjeti da je uzdrmao protivnika, u njegovom boksovanju ne postoji “rikverc”, u napade kreće prilično pognute glave što može biti opasno po protivnike jer u sudarima može lako da povrijedi svog takmaca, udarce zadaje u kombinacijama pleksus glava, aperkate i krošee nakon uvoda kojega pravi kratkim lijevim direktima I serijama, obijema rukama udara prilično snažno, kreće se dosta pravolinijski što bi morala biti jedna od stvari na kojoj bi Gurdijeljac morao graditi jedan dio svoje taktike u meču protiv Bruna, dobro podnosi udarce ali često “prečuje” sudijsko stop kod prekida borbe i zada poneki udarac zbog čega Šerif mora biti oprezan, trenutno je dosta bolje rangiran na svjetskoj listi izazivača a eventualna pobjeda Šerifa Gurdijeljca, kojoj se nadamo, podigla bi našeg boksera do veoma visoke pozicije na svjetskoj rang listi profi boksera u super lakoj kategoriji.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SINOĆ ORGANIZOVAN NAJVEĆI IFTAR U EVROPI- Kao u stara vremena, iftarilo se na soframa... (foto, video)

U dvorani Pendik 31. Avgusta će se boriti za titulu Internacionalnu IBF titulu u super lakoj kategoriji.

Šerif Gurdijeljac press team Fehim Feša Karišik I Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši