IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOSOVO: TAČI NA POTEZU, Raspušten kosovski parlament… (foto)

Šesti saziv kosovskog parlamenta raspušten je danas sa 89 glasova za, jednim uzdržanim i dva protiv.

PRIŠTINA: Kosovo, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 22. 08 .2019… 10: 57… KOSOVO: TAČI NA POTEZU, Raspušten kosovski parlament…

Skoro mjesec dana nakon ostavke kosovskog premijer, Ramuša Haradinaja, Kosovska skupština izglasala je prijedlog za raspuštanje šestog saziva ove skupštine, prenosi portal “KoSSev”.

Kosovska javnost sada očekuje da kosovski predsjednik Hašim Tači postupi po ustavnim obavezama i raspiše sedme vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.

U kratkoj debati koja je prethodila glasanju o drugoj tački dnevnog reda, odnosno prijedlogu za raspuštanje kosovske skupštine, šef poslaničke grupe LDK Avdulah Hoti, poručio je da će vlada PAN otići u istoriju kao najobimnija, ali i kao vlada čiji su zvaničnici suočeni sa optužnicama. Naveo je i da je ova vlada, ali i predsjednik pokušala da vodi neustavan dijalog sa Srbijom, te da politički konsenzus oko dijaloga nikada nije postignut.

Čitaj još:   ŠOK: CRNOGORSKA i SRPSKA misica pokazale DVOGLAVOG ORLA (foto)

Problema je bilo i u spoljnoj politici, podsjetio je Hoti, ukazavši na to da građani Kosova i dalje nemaju viznu liberalizaciju, a da Kosovska policija nije dio međunarodne organizacije Interpol.

Sjednici koje je zakazana početkom mjeseca je prethodilo više nedjelja političkog previranja u Prištini, a u pripremi za vanredne izbore do sada je formalizovana jedna predizborna koalicija – između AAK Ramša Haradinaja i PSD Špenda Ahmetija.

Prema spekulacijama u medijima, od tri datuma kada je zakonski moguće zakazati izbore – 22. septembar, 29. septembar ili 6. oktobar, kosovski predsjednik je već odabrao posljednji.

Ocjenu da će vanredni parlamentarni izbori na Kosovu biti zakazani za 6. oktobar, iznio je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić...

izvor agencije “KoSSev

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Srbin nađen obješen o orah na Kosovu…

RTK na srpskom jeziku prenosi da je šef istražne jedinice Read more

Komentariši