IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOKAIN OD MILIJARDU EURA: Rekordnu količinu droge zaplijenjenu u SAD, naručio čovjek označen kao DESNA RUKA… (foto)

Američki istražitelji proveravaju operativne informacije o navodnom učešću Pljevljaka Gorana Sokovića u nabavci kokaina pronađenog na brodu u Filadelfiji…

FILADELFIJA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, petak, 23. 08 .2019… 21: 59… KOKAIN OD MILIJARDU EURA: Rekordnu količinu droge zaplijenjenu u SAD, naručio čovjek označen kao DESNA RUKA…

Američki istražitelji proveravaju operativne informacije o navodnom učešću Pljevljaka Gorana Sokovića u nabavci kokaina pronađenog na brodu u Filadelfiji, do kojih su došli tokom saslušanja crnogorskih pomoraca i sprovođenja istražnih radnji protiv njih…

Njegovo ime navodno je pomenuo jedan od članova posade poreklom iz Južne Afrike, piše podgorički “Dan”.

Međutim, istražitelji još nemaju čvrste materijalne dokaze da bi raspisali potjernicu za Sokovićem, već se provjeravaju tragovi sa broda koji će biti upoređeni sa DNK uzorcima poznatog Pljevljaka.

Desna ruka Darka Šarića

Goran Soković označen je kao desna ruka osuđenog narko-bosa Darka Šarića. Presudom Višeg suda u Beogradu, njemu je kao jednom od organizatora kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

Trenutno je u bjekstvu, a poslije zapljene 1,8 tona kokaina na jahti Maui u Urugvaju, Srbija je za njim raspisala potjernicu. Po toj poternici je 2010. uhapšen u rodnim Pljevljima, ali je pušten nakon četiri dana jer tada nije postojao sporazum o međusobnom izručenju. Od tada mu se gubi svaki trag.

Čitaj još:   SKANDAL U KNINU NA OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE "OLUJE": ZORAN Milanović ponovo negirao genocid u Srebrenici... (foto, video)

Prema pisanju američkih medija, istraga o švercu 18 tona kokaina zaplenjenih u Filadelfiji i dalje traje, a američki istražitelji došli su do podataka da postoji velika sumnja da je jedan od pomoraca sa broda na kojem je u Filadelfiji pronađeno oko 18 tona kokaina uspio da izbjegne hapšenje.

Nadležne službe SAD dobile su informacije da se na plovilu nalazi kokain, ali nisu znale gdje je utovaren, kao ni kome je namijenjena isporuka. Dobili su podatak da šverc vode državljani Crne Gore, uglavnom iz Kotora, pa su odmah zaključili da je riječ o kriminalnoj grupi koja je organizovana i cilju šverca kokaina.

Kada je na brodu otkriven kokain, tamošnji istražitelji odmah su uhapsili Budvanina Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu, koji su radili na brodu. Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Odmah zatim, uhapšeni su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu. Kasnije je priveden još jedan državljanin Crne Gore.

Čitaj još:   PRVA TAČKA SPORAZUMA CRNOGORSKE OPOZICIJE: Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti... (foto)

Kapetan broda brzo je oslobođen svih optužbi i pušten na slobodu…

izvor CDM, Dan.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši