IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORAC, POZNAT PO NARKO- BIZNISU PREŽIVIO I TREĆI ATENTAT: Dva put ga pucali, izrešetan došetao do bolnice…

Nepoznati napadač koji je u Budvi, hicima iz vatrenog oružja ranio Budvane Gorana Slovinića i Dragana Markovića, pucao je i u Marka Ljubišu Kana koji tom prilikom nije pogođen…

BUDVA: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 29. 08 .2019… 10: 59…  CRNOGORAC, POZNAT PO NARKO- BIZNISU PREŽIVIO I TREĆI ATENTAT: Dva put ga pucali, izrešetan došetao do bolnice…

Marković i Slovinić ranjeni su dok su u Ljubišinom društvu sjedeli na terasi lokala ispod starogradskih bedema. Iz policije je saopšteno da intenzivno rade na rasvetljavanju ovog događaja.

Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan odavno je poznat policiji. Dva puta je preživio pokušaj ubistva 2009. i 2013. godine.

Kan je u aprilu 2012. godine izručen iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana potjernica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, zbog sumnje da je umješan u pokušaj ubistva.

ZADNJE JE BILO DA 2. marta 2013. godine teško je ranjen na Novom Beogradu, kada je pucano na njegov “golf” i pogodila su ga četiri metka u grudi i vrat.

Čitaj još:   BS Pljevlja: Na čelu narodne biblioteke osoba koja je javno širila netrpeljivost prema Bošnjacima... (foto)

Njegovo ranjavanje ostalo je upamćeno i po tome što je uspio sam da se domogne službe Hitne pomoći, gdie je došetao okrvavljen i pao na ulaznim vratima. Kan tada nije htio da kaže šta mu se dogodilo, gdie, niti ko je pucao na njega. Rekao je svoje ime i izgubio svijest.

Kako je kasnije otkriveno, na njega je pucano iz automobila u pokretu na Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića. Njegovo ime se dovodi u vezu s narko-biznisom ne samo u Crnoj Gori već i širom Evrope.

Ljubiša je bio poznat i kao blizak saradnik kriminalne grupe Luke Đurovića, povezane s Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg “zemunskog klana”, a pretpostavlja se da je blizak i sa Sašom Boretom, koji je osuđen zbog učešća u ubistvu policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića...

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši