ANKARA: BREGZIT BEZ, DOGOVORA,ako Britanci odu bez sporazuma, Tursku će to koštati 3 milijarde dolara…(foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Čini se da bi Bregzit uz dogovor bio u redu, dok bi Bregzit bez dogovora bacio turske kompanije u težak položaj…” tvrde u Ankari…

ANKARA: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, O6. 09 .2019… 06: 59…  ANKARA: BREGZIT BEZ, DOGOVORA,ako Britanci odu bez sporazuma, Tursku će to koštati 3 milijarde dolara…

Turska može pretrpjeti gubitak u trgovinskoj razmjeni sa Britanijom u vrijednosti do tri milijarde dolara u slučaju Bregzita bez dogovora, izjavila je danas turska ministarka trgovine Rušar Pekdžan.

Iz Ankare je od ministrice Pekdžan je dodano i da mnogim turskim kompanijama trenutno nedostaju informacije o posledicama takvog scenarija.

Ministarka Pekdžan je, na Tursko- britanskom poslovnom forumu u Istanbulu, rekla da bi takvi gubici proistekli iz britanskog povećanja uvoznih tarifa poslije Bregzita i to za sektore kao što su proizvodnja čelika, automobilska industrija i tekstil.

Čitaj još:   LJETOVANJE NA MORU- NEMOGUĆA MISIJA: Ako rizikujete, morate da znate ŠTA VAS OČEKUJE NA PLAŽAMA U KOMŠILUKU! (foto)

“Očekujemo da će najugroženiji sektori biti automobilska industrija sa gubitkom u trgovini do 1,2 milijarde dolara, tekstila sa gubitkom od 1,3 milijarde dolara i elektronske i bijele tehnike sa gubitkom u vrijednosti od 500 miliona dolara”, rekla je ministarka na poslovnom forumu u Istanbulu, a prenosi agencija Rojters.

Dodala je da nažalost, iako i britanska strana i turska žele da potpišu sporazum o slobodnoj trgovini, Turska to ne može da se učini zbog njenih međunarodnih obaveza potpisanih sa EU.

“Čini se da bi Bregzit uz dogovor bio u redu, dok bi Bregzit bez dogovora bacio turske kompanije u težak položaj”, zaključila je sama ninistrica Pekdžan...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši