IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policiska akcija “Orka”: Rahman Begluk, označen kao vođa, 13 uhapšenih… (foto)

Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne grupe koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojništava…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 11. 09 .2019… 17: 59… Policiska akcija “Orka”: Rahman Begluk, označen kao vođa, 13 uhapšenih…

Trinaest osoba je jutros uhapšeno u akciji “Orka” koja se provodi širom entiteta FBiH, dok se jedna osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj. Rahman Begluk je označen kao vođa kriminalne grupe koja se tereti za niz krađa, pljački i razbojništava.Uhapšeni su R.B. (1987.), M.B. (1991.), A.B. (1984.), J.M. (1983.), S.Ć. (1978.), Z.M. (1972.), F.P. (1986.), M.P. (1981.), S.H. (1991.), M.O. (1984.), Z.H. (1990.), R.G. (1980.) i N.B. (1992.), dok se lice Z.G. (1969.) nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Republici Hrvatskoj.

Rahman Begluk je zbog istih krivičnih djela hapšen i prije dvije godine u akciji “Shark”, također akciji Federalne uprave policije. On je bio osumnjičen za pljačkanje u tržnim centrima i drugim objektima na području Hercegovine.

Čitaj još:   Šta se dešavalo u Sarajevu? BOMBAŠKI NAPAD: Bačena bomba na kuću Irfana Čengića, oglasio se načelnik općine Stari Grad... (foto)

On je i 2015. godine bio poznat nevesinjskoj policiji koja je tada Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj protiv dvije osobe iz Mostara i jedne osobe iz Konjica zbog sumnje da su ukrale razne predmete iz 17 objekata u selu Zijemlje na području općine Istočni Mostar. Begluk i još dva muškarca su tada osumnjičeni za provale u 17 kuća.

Begluk je policiji bio poznat i po provalama u trafostanice, odakle je krao dalekovode od Livna do Trebinja.

Službenici FUP-a od jutros su pretresli 14 lokacija i pronašli oružje, eksploziv i drugu opremu korištenu za izvršenje krivičnih djela. Grupa se tereti za niz pljački u posljednjih pet godina.

Trenutno se vrše privođenja osumnjičenih u policijske prostorije gdje će biti završena kriminalistička obrada. Današnja akcija FUP-a smatra se najopsežnijom ove godine, a sprovodi se po nalogu Tužilaštva HNK…

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši