IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOLI SRBE, MRZI ALBANCE???

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je, poslije redovnog neformalnog sastanka s predsjednikom Milošem Zemanom, da će pitanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova sigurno biti razmotreno na koordinacionom sastanku za vanjsku politiku.

Predsjednik se poziva na rezoluciju Zastupničkog doma parlamenta u kojoj su zastupnici zahtijevali od vlade tadašnjeg premijera Mireka Topolaneka da ne prizna nezavisnost Kosova. O tome ćemo razgovarati na sastanku kojem će prisustvovati ministri unutrašnjih i vanjskih poslova, predsjednik Senata i predsjednik Zastupničkog doma”, rekao je Babiš, penijeli su češki mediji, piše Tanjug.

Upitan da li je odbacio promjenu stava o priznavanju Kosova, odgovorio je negativno.

“Ne kažem to. O tome sam razgovarao s predsjednikom. Predsjednik kaže da je naš stav nastao i zbog činjenice da smo dvije sedmice bili u NATO-u, da je to bila politička odluka, ali da je njegovo mišljenje o priznavanju Kosova negativno”, rekao je Babiš.

Čitaj još:   ĆEVAPI, BURECI, PENDRECI: "Jednu ruku VUČIĆ je pružio BOŠNJACIMA- ovo je i njihova zemlja, rekao je, dok je drugom rukom pomilovao POLICAJCE- PJEVAJTE BRAĆO..."

Tokom posjete Srbiji prošle sedmice i sastanka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, Zeman je rekao da želi da s najvišim zvaničnicima zemlje razgovara o mogućnosti da Češka povuče priznanje Kosova, a Babiš je tada rekao da ne vidi razlog da Češka promijeni stav o tom pitanju. 

On je po slijetanju na aerodrom u Beogradu, rekao da voli Srbiju i Srbe, ali da ne voli Kosovo, kako su prenijele agencije.

Zemanove izjave u Beogradu izazvale su oštre reakcije u Češkoj i Kosovu.

izvor: slobodna bosna.ba

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala Vučića i Brnabić na skup za žrtve genocida u Srebrenici

BEOGRAD- Inicijativa mladih za ljudska prava održat će komemorativni skup Read more

Čitaj još:   ZAKLJUČILI DA ILIJA NIJE OPASAN, A ON ZAKLAO OCA, MAJKU I DEDU: Kobrna greška Centra za Socijalni rad u... (foto, video)
Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

Komentariši