SARAJEVO: Klanjana dženaza ubijenoj Irmi Forić, na bakijskom mezarju Faletići II (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bilo je prisustan veliki broj članova porodice, prijatelja i rodbine u samom toku ukopa i dženaze na sarajevskom groblju…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota 21. 09 .2019…  19: 52… SARAJEVO: Klanjana dženaza ubijenoj Irmi Forić, na bakijskom mezarju Faletići II 

U prisustvu velikog broja članova porodice, prijatelja i rodbine, danas je na bakijskom mezarju Faletići 2 klanjana dženaza ubijenoj pripadnici Granične policije BiH Irmi Forić…

Podsjećamo, beživotno tijelo Irme Forić pronađeno je u stanu u sarajevskom naselju Dobrinja.

Za ubistvo je osumnjičen njen nevjenčani suprug iz Mostara Senad Basarić.

Nastradala je, najvjerovatnije, ubijena drvenom daskom, a tužioci se nisu dotakli motiva za ovaj svirepi zločin, koji je nesumnjivo počinjen iz strasti. Basarić je istražiteljima svoju vezu s Irmom prikazao idiličnom, ali se, prema izjavi njene kćerke, čini da u njihovoj vezi nije sve funkcioniralo.

Kćerka je potvrdila da joj je majka u maju putem Facebooka upoznala Basarića. Poslije je Irma upoznala Senada sa svojom porodicom pa i s kćerkom.

– Nakon više druženja, zaključila sam da je zaljubljen u moju majku i patološki ljubomoran, jer joj je zabranio da nosi kraće suknje, štikle i da se šminka. Bilo mi je to čudno, jer je majka na sve pristajala bez pogovora. Na njegov zahtjev je promijenila i broj mobitela te je ukidala i ponovo vraćala profil na društvenim mrežama – kazala je Irmina kćerka.  

Čitaj još:   KRIMI SARADNJA: Uhapšeni članovi "bed blu bojsa" i "delija", prevozili drogu...

Navela je da majku, otkako je upoznala Senada, više nije mogla viđati nasamo, već je Senad uvijek bio prisutan. Kada su ona i brat pokušali u avgustu razgovarati sa majkom u vezi sa promjenama u njenom ponašanju, Senad je uvrijeđen slao poruke da je iznenađen zbog toga. Nakon toga je otišao u toku noći na vrata njenom bratu, bos i bez cipela, rekavši da se posvađao s Irmom.  

Kada je nakon 17. septembra uzaludno pokušavala dobiti majku, Irmina kćerka se u srijedu, 18. septembra, zajedno sa suprugom, uputila u njen stan, gdje su je pronašli mrtvu.

Pretresom Senada Basarića, kod njega je pronađen ključ automobila Renault Megane, koji je unajmio u Mostaru. Kod njega je pronađen i ključ od Irminog stana te ključ od sefa koji se nalazi u njenom stanu.  

Čitaj još:   Medinin otac i dalje u tišini, izgubio moć govora: “Bog ih je vjenčao na svoj način”

Uhapšen je 18. septembra na području općine Novi Grad…

Izvor Avaz.ba

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši