IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO, Haos na autoputu : Sukobili se navijači, letjele baklje… (foto i video)

Policija provjerava navode prijave, haos na petlji Butile: Navijači Zrinjskog upali u sačekušu, razbijeno više kombija…

SARAJEVO: BIH, Crna Hronika, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 25.09…  20: 42… SARAJEVO, Haos na autoputu : Sukobili se navijači, letjele baklje…

Navijače Zrinjskog kako saznajemo, dočekalo je desetak muškaraca u crnim duksericima, naoružani s palicama…

Prema nepotvrđenim informacijama, “Ultrase” su dočekali navijači Borca – “Lešinari”, koji su bodrili svoj klub u Sarajevu protiv istoimene ekipe. Osim palica, letjele su baklje i drugi predmeti koji su huliganima došli pod ruku.

Na autoputu u blizini Sarajeva večeras je došlo do obračuna navijača Zrinjskog i Željezničara. Do sukoba je došlo na petlji Butile.Navijači su se gađali predmetima i bakljama, a intervenisao je i MUP KS čiji su službenici na terenu.

Zbog nereda zatvoren je vijadukt petlja Vlakovo, desna strana, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saopćeno je iz Autocesta FBiH.

FK Željezničara je odigrao utakmicu protiv FK Zvijezda 09, i savladao sa ubjedljivih 6: 0 dok je Zrinjski gostovao kod Slobode u Tuzli i slavio takodjer sa velikih 0: 3. Kako saznajemo, riječ je o “sačekuši” navijaca iz Mostara.

Čitaj još:   STRAVIČNA, NESREĆA U BiH: Grom ubio muškarca, više lica povrijeđeno...

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić potvrdio nam je da je došlo narušavanja javnog reda i mira te da je poslano više policijskih patrola. U neredima je oštećeno najmanje pet vozila koja su koristili navijači Zrinjskog. Navijači su stavljeni pod kontrolu, ali još nema informacija da li je bilo uhapšenih i privedenih.

Kako saznajemo, “Ultrase” je napalo desetak muškaraca u crnim duksericima, koji su bili naoružani sa palicama. Polupano je više kombija. Za sada nema informacija o povrijeđenim.

Iz Operativnog centra sarajevske policije kazali su nam da provjeravaju navode da je izbila tuča i da nemaju više informacija.

Naš fotoreporter javlja s lica mjesta da je nekoliko policijskih vozila na terenu i da je blokiran saobraćaj…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši