IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Godina tuge za Galatu, Fener ponovo odolio u derbiju, peti put zaredom bez pobjednika… (foto)

Bliži pobjedi bio je Fener, uzbudljiviji period utakmice- između 50. i 60. minuta- doneo je jedan poništen gol, dva zahtjeva za penalom domaćeg tima i jedan VAR koji će odbaciti zahtjeve fudbalera Galatasaraja… 

ISTANBUL: Regija, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, vijesti, nrfrlja, 29.09…  00: 09… ISTANBUL: Godina tuge za Galatu, Fener ponovo odolio u derbiju, peti put zaredom bez pobjednika… (foto)…

OVO JE Pet godina suše za Galatasaraj… Pet godina bez pobjede nad najvećim rivalom u ligaškim utakmicama. Tako smo pisali i najavljivali pred večerašnji okršaj Azije i Evrope u gradu na Bosforu, a nakon velikog derbija konstatujemo da će Galata ući i u šestu godinu čekanja pobjede protiv Fenerbahčea, jer Kanarinci su večeras odoljeli na Turk Telekom areni – 0: 0.  

Peta utakmica zaredom najvećih rivala u Turskoj završena je bez pobjednika, a treći put nije bilo golova. To vijerovatno najbolje opisuje koliko je teško igrati ove utakmice, s koliko se naboja, strasti, ali evidento i straha od poraza ulazi u najveći turski derbi.

Tako je bilo i ove noći. Skoro 30 prekršaja za 90 minuta, mnogo prekida, a tek pet udaraca u okvir gola oba tima kombinovano. Tri za domaće i dva za goste.

Čitaj još:   SNIMAK OBJAVILA NA TIK TOKU: Policija u Crnoj Gori traga za maloljetnom BARANKOM koja je iscijepala zastavu Srbije... (foto, video)

Bliži pobjedi bio je Fenerbahče. Najuzbudljiviji period utakmice – između 50. i 60. minuta – donio je jedan poništen gol, dva zahtieva za penalom domaćeg tima i jedan VAR koji će odbaciti zahtieve fudbalera Galatasaraja. Cuney Čakir opravdano je poništio pogodak Galate u 50. minutu, onda nije pristao na pritisak igrača kako bi pogledao VAR u 55. minutu, ali jeste dva minuta kasnije.

Odluka je, međutim, bila – nastavi, nema penala!!! 

Kako se meč bližio kraju dvije ekipe su sve manje bile spremne da rizikuju. Bod u džepu u ovakvoj utakmici ponekad vrijedi više od tri, prije svega jer poraz mijenja tok sezone. U takvoj situaciji malo smo fudbala vidjeli u preostalom vremenu. I ponovo je Galatasaraj u finišu bio bliži golu. Poslije kornera u 90. minutu gosti su sa gol linije otklonili opasnost…  

SUPER LIG – 6. KOLO

Petak
Bašakšehir- Rize 5:0 (2: 0)
/Aleksić 19, 73, Gulbrandsen 34, Kriveli 87, Kaveči 90+1/

Subota
Denizli – Kasimpaša 0: 1 (0:0)
/Hajradinović 67/

Čitaj još:   CRNI VIKEND u Čikagu: 12 ljudi ubijeno, 40 ranjeno... (foto i video)

Alanja – Sivas 1: 1 (0: 1)
/Sise 61 – Traore 1/

Galatasaraj- Fenerbahče 0: 0

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši