OGLASIO SE OTAC, FATALNE SUNITE: Nismo se mnogo viđali, ali ne vijerujem da je u stanju da ubije čovjeka… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Esad je pokušao da posjeti ćerku u pritvoru.”Bio sam gore u tužilaštvu, ali mi nisu dozvolili da je vidim. Dobila je 30 dana pritvora”, priča Esad…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, četvrtak, 10: 10… 07: 20… OGLASIO SE OTAC, FATALNE SUNITE: Nismo se mnogo viđali, ali ne vijerujem da je u stanju da ubije čovjeka…

“Vijerujem u tužilaštvo i sud. Neka svako odgovara za svoje postupke, ovim riječima je otvorio dušu Esad Hindić, otac Sunite Hindić-Bošnjaković (21) koja je osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela kod Mostara.

Esad je pokušao da posjeti ćerku u pritvoru.

“Bio sam gore u tužilaštvu, ali mi nisu dozvolili da je vidim. Dobila je 30 dana pritvora”, priča Esad.

Priznaje da nije bio u najboljim odnosima s ćerkom, ali kaže da vjeruje u svaku riječ koju je izgovorila tokom saslušanja. Sunita je, između ostalog, tvrdila da se igrala pištoljem i da je slučajno opalio.

Čitaj još:   DESNIČAR, Ubio devet ljudi: Postavio JEZIVI MANIFEST, obratio se AMERIKANICIMA ... (foto i video)

“Ona je oduvek htjela da bude velika zvćjezda, a ja se s tim nisam slagao. Zato se nismo viđali… Ali ne vjerujem da je u stanju namjerno da ubije čovjeka. U medijima sam pročitao da je i ranije imala problema sa zakonom… Nisam upućen u odnos Sunite i tog gospodina. Mogu samo reći da mi je žao. Kamo sreće da je makar ranjen, da je preživeo”, rekao je otac.

Prema njegovim riečima, ne želi da se stvara pogrešna slika o njegovoj porodici.

“Želim da javnost, a prije svega porodica ubijenog, znaju da ja nisam džukela. Htio sam da odem na sahranu čojveku, ali me bilo strah. Ovim putem želim da izrazim saučešće porodici nastradalog”, zaključio je Esad.

Hindić tvrdi da mu nisu poznati detalji zločina. Nije imao odgovor ni na pitanje kako se Sunita, uprkos lomu obadvije noge, našla u 150 kilometara udaljenom Travniku.

Čitaj još:   Prijetnje smrću Nikoli Koji, tužilaštvo ne reaguje...

“Znam samo da postoje svedoci koji su vidjeli Sunitu kako ide od sobe do sobe i govori da je Nino ranjen, da mu treba pomoć… Neka sud sve ispita”, poručuje Hindić.

Izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *