IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOD HRVATA, TUKLI TIGROVI, PENZIONERA: Slomili mu tri rebra, gađali ga stolicom… (foto i video)

Penzioner čuvao terasu kafića, prišla su mu trojica, prema riječima vlasnika , zasmetale su im istarske zastavice koje su ostale tamo od prošlogodišnjeg fudbalskog prvenstva…

PULA: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti. petak, 11: 10… 22: 32…  KOD HRVATA, TUKLI TIGROVI, PENZIONERA: Slomili mu tri rebra, gađali ga stolicom… (video)

Evelina su prvo napali verbalno, a kad im je rekao da se pomjere, napali su ga i fizički. Tukli su ga stolicama i šutirali, slomili su mu tri rebra…

Međutim, ono što je hrvatskoj javnosti bilo dodatno uznemirujuće je kazna koja je sačekala nasilnike.

Samo jedan od trojice će u zatvor, a radi se o pripadniku specijalne jedinice Hrvatske vojske i prvookrivljenom R.B. (25), pripadniku Tigrova, koji je dobio godinu i osam meseci zatvora, od čega će u zatvor na 10 mjeseci, drugih 10 odslužiće uslovno uz tri godine ispunjavanja obaveza.

Otežavajuća okolnost mu je što je u trenutku počinjenja djela bio vojno lice pa je trebalo da štiti građane, a ne da ih mlati. Takvim je postupkom, obrazloženje je suda, nanio štetu sebi, ali i vojsci.

Čitaj još:   Ronaldo je ljudina: Hotele je pretvorio u bolnice i liječi oboljele od koronavirusa... (foto i video)

Drugookrivljeni M.B. (24) iz Zagreba dobio je godinu dana zatvora koja mu je zamjenjena u rad za opšte dobro. Trećeokrivljeni maloljetnik, takođe iz Zagreba, dobio je vaspitnu mjeru pojačane brige i nadzora.

“Slomljena su mi tri rebra, slomljena mi je ruka, dobio sam udarac u glavu i imam čvorugu na glavi, a pri bježanju sam pao i udario nogu. Teže hodam. Nisam mogao da spavam od šoka. Ostaću u bolnici koliko treba. Sve je počelo oko 6.15 ujutro u nedelju. Jedan od njih mi je prišao i pitao kad će se otvoriti kafić i počeli su da ljuljaju hrvatsku i istarsku zastavu. Rekao sam im da zastave ostave na miru i da se kafić otvara u 8.30. Nakon toga su otišli i nakon sat vremena su se ponovo vratili. Maskirali su se i jedan je počeo da me udara po glavi. Pao sam, a kad sam se digao, bacili su stolicu na mene, vidi se sve na snimku”, ispričao je pretučeni penzioner.

iBalkan.net/24sata.hr

Čitaj još:   KO JE 4. I 5. SEPTEMBRA BIO U CETINJSKOM MANASTIRU: Tajnovita civilna SEDMORKA (video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši