IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ ZATRESAO SRBIJU, UŽIVO NAJAVIO OSTAVKU…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je strateški put Srbije članstvo u Evropskoj uniji, ali tome se sad mora taktički prilagoditi, “jer sudija mijenja pravila u toku utakmice”. Povodom tvrdnji da je umješan u trgovinu oružjem, rekao je da neće biti predsjednik ako mu nađu da je “prodao jedan metak bilo kojoj firmi i zaradio jedan dinar”

Istakao je da je na neformalnoj večeri sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbjednost Federicom Mogherini bilo riječi i o dijalogu Beograda i Prištine, ali da ne bi bilo fer da iznosi detalje.

Vučić je za televiziju Pink poslije oproštajne večere Mogherini sa liderima Zapadnog Balkana istakao da je svako od lidera rekao šta je imao, dodavši da je većina razočarana odlukom o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, mada smo “to već sve znali”.

Idemo putem ka EU, ali taktički se prilagođavamo – sudija mijenja pravila

 Prema njegovim riječima, Srbija nastavlja svoj strateški put ka EU i to niko ne dovodi u pitanje, nastavljaju se ekonomske reforme i danas očekuje rezultate za treći kvartal u kojem vjeruje da će rast biti četiri posto.

Idemo evropskim putem, reforme sprovodimo zbog građana, to je strateški put, ali taktički se prilagođavamo jer sudija mijenja pravila igre, a promjeni se i vrijeme, pa padne kiša, ilustrovao je Vučić.

“Nas cilj je da sarađujemo sa svima u svijetu i rekao sam mom prijatelju Junckeru, kada sam mu donio vinjak star više od 40 godina, da sam ponosan jer možemo da ga prodajemo i u Briselu i u Moskvi”, naglasio je Vučić.

Čitaj još:   NOVA GLAVOBOLJA ZA VUČIĆA: Dokazi o pedofiliji u SPC stigli u Briselu, bivši ĐAKON otkrio sve…

“On uopšte nije pijanac, on je jedan dobar čovjek”, kazao je Vučić o Junkeru i dodao da će mu nedostajati i Juncker i Mogherini.

“Sramota me da odgovaram na optužbe, u životu nisam praćku prodao”

Vučić je izjavio, povodom tvrdnji da je umješan u trgovinu oružjem, da neće biti predsjednik ako mu nađu da je “prodao jedan metak bilo kojoj firmi i zaradio jedan dinar”.

“Evo da mi pronađu bilo koju stvar, jedan metak da sam prodao bilo kojoj firmi i zaradio jedan dinar na bilo koji način, ja više nisam predsjednik”, rekao je Vučić nakon radne večere u Briselu za televiziju Pink.

Vučić je rekao da ga je “sramota da odgovara na te optužbe”. “U životu nisam praćku prodao”, izjavio je Vučić za Pink.

 On je rekao da su osobe iz Palestine koje je spomenula poslanica Marinika Tepić, ljudi koji su bili u zvaničnim delegacijama jedne zemlje i da se te osobe ne nalaze na bilo kojim Interpolovim potjernicama.

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je ranije da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 2013. godine, kada je bio ministar odbrane, posredovao u “državnom ugovaranju trgovine oružjem sa Libijom” i upitala ga “zbog čijih interesa” su stradali službenici ambasade Srbije u toj zemlji Slađana Stanković i Jovica Stepić 2015, i ambasador Oliver Potežica 2017. godine.

Ona je izrazila očekivanje da se Vučić “ovoga puta neće zavlačiti u mišju rupu” i da “neće poturati stranačke koleginice da odgovaraju umjesto njega” kao u slučaju pitanja koje mu je postavila prošle sedmice u vezi “saradnje sa Mohamedom Dahlanom, čovjekom sa Interpolove potjernice” i njegovim saradnikom Adhamom Abo Madalalom, koji su po njenim riječima, “posredovali u najštetnijim ugovorima za Srbiju u vezi UAE, ne samo kada je riječ o Air Serbiji, Beogradu na vodi, već i u vezi organizovane trgovine oružjem”.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ OČITAO VUČIĆU LEKCIJU U BRISELU...
Beograd, 11. avgusta 2019.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic (na slici) izjavio je danas da pripadnici protesta “1 od 5 miliona”, koji su ispred zgrade Predsednistva nasilno srusili zastitinu ogradu, i sami znaju da su krsili zakon i dodao da ce od obezbedjenja traziti da ubuduce sklone ograde dok od ucesnika protesta ocekuje samo da ne upadaju u zgradu na Andricevom vencu. FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

izvor: slobodnabosna.ba

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more

Komentariši