KAPETAN I LEGENDA VATRENIH, ŠOKIRAO SVE: “Imao sam velikih problema što mi je otac UZEIR iz BiH…”(foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kroz svoju dugačku karijeru Davor Srna je ostvario gotovo sve ono o čemu je kao klinac maštao, no počeci njegovi nisu bili nimalo laki, pogotovo dok je još bio u Hajduku. I to ponajviše zbog vlastitog oca Uzeira koji je porijeklom iz BiH…

DONJECK: Regija, Sport, fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 06: 11… ¸08: 29… KAPETAN I LEGENDA VATRENIH, ŠOKIRAO SVE: “Imao sam velikih problema što mi je otac UZEIR iz BiH…”

“Hajduk me doveo kad sam imao 15 ili 16 godina. U početku sam imao problema jer je moj otac iz Bosne, a tada neki ljudi nisu voljeli Bosance tako da nisam igrao. Bilo je teško. No, mogu izgubiti bitku, ali ne i rat”, ispričao je Srna.

Dario Srna je u Hajduku bio do 2013. godine, nakon čega je uslijedio ‘prinudni’ transfer u Shakhtar.

Čitaj još:   ZAGREB, RAZORAN POTRES: Rušili se zidovi, dijelovi grada bez struje, ima povrijeđenih... (foto i video)

“Kad sam imao 21 godinu dobio sam ponudu Shakhtara i odlučio sam otići jer je moja porodica imala kredit pa sam želio pomoći. Otišao sam tamo misleći da ću ostati dvije ili tri godine, ali je predsjednik rekao da ćemo napraviti sjajnu momčad na velikom stadionu. ‘U redu, vidjet ćemo’, odgovorio sam.”

U međuvremenu postao je legenda u Ukrajini, a svaki svoj uspjeh posvećivao bi ocu Uzeiru. Za njegovu smrt saznao je tokom Evropskog prvenstva u Francuskoj.

“Ponosan sam na svog oca. Prije Eura, kada je situacija već bila loša, pitao sam ga želi li da ostanem s njim. Pogledao me, jedva je mogao govoriti i rekao: ‘Darijo, spremi stvari i idi u Francusku.’ Nakon utakmice s Turskom dobio sam vijesti. Nije bilo lako, no znam da je bio ponosan jer sam igrao za njega, našu porodicu i Hrvatsku”, rekao je, između ostalog, Srna. 

Čitaj još:   UŽAS NA TURSKOJ GRANICI: Napad samoubuice stradalo 14 osoba, ČETVERO DJECE...

Po završetku karijere Srna je ostao u fudbalu, u ‘svom’ Shakhtaru, radeći kao pomoćni trener…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *