ŠEŠELJ POBJESNIO, NAPAO VUČIĆA: “Šta to radiš, TO JE IZDAJA”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“U utorak sam postavio u Skupštini Srbije, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pitanje o nagovještenom stvaranju „malog Schengena”, koji je već, iako ga nije ratifikovala Narodna Skupština, uključuje Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Albaniju, na koje, suštinski srpski predsjednik nije odgovorio.

Konkretno sam tražio da mi odgovori na to šta to može konkretno Srbiji da donese „mali Schengen”, a nije obuhvaćeno CEFTA sporazumom”, rekao je na konferenciji za štampu lider radikala,  Vojislav Šešelj, dodajući da mu nije jasno zašto Srbija nije ostala dosljedna u insistiranju da se sprovodi dosadašnji CEFTA sporazum i da se ukviru njega nastavi davanja olakšica, u trgovinskoj razmjeni između država članica, da bi se podstakla na taj način njihova ekonomska i politička saradnja.

„Pa, sam „mali Schengen”, je uvredljiv za Srbiju i srpski narod, a verovatno je uvredljiv i za Albance i Makedonce. Takođe, tu je i pitanje statusa članica. Status članica CEFTA sporazuma je sasvim jasno definisan: postoje države, koje su ravnopravne članice, a teritorija Kosova i Metohije je predstavljena sa fusnotom u kojoj se kaže da je taj prostor pod kontrolom UMNIK-a za koju važi Rezolucija SB 1244, garantujući time Srbiji da ne može doći formalno-pravnog prejudiciranja statusa Kosmeta. A, kada je u pitanju mali Schengen”, postoji opasnost da se tome priključi, kao nezavisni član, Kosovo, a da Srbija ne bude u mogućnosti da to spreči, odnosno što bi implicitno značilo priznavanje nezavisnosti Kosmeta”, upozorio je Šešelj.

Čitaj još:   SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika...

Na kraju je dodao da će se njegova stranka svim sredstvima, u okviru rada i funkcionisanja državnih organa boriti da Srbija ne prihvati „mali Schengen”, odnosno, ako u okviru njega bude, kao nezavisna država uključen i Kosmet, bude potrebno, protestvovati i na ulici.

izvor: SB

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši