IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRADSKI “NIN PROMIJENIO NASLOVNICU”: Umjesto puške, prazna strana, tvrde da je slika Tanjugova, oni NEGIRAJU…

Fotografija je, po mišljenju izdavača bila neprimjerena, pa je na Fejsbuku objavljena nova naslovnica bez fotografije…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 28: 11, 13: 05… BEOGRADSKI “NIN PROMIJENIO NASLOVNICU”: Umjesto puške, prazna strana, tvrde da je slika Tanjugova, oni NEGIRAJU…

Nedeljnik “Nin” uklonio je spornu fotografiju puške uperene u predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića sa naslovne strane poslije burne reakcije javnosti.
Fotografija je, po mišljenju izdavača bila neprimjerena, pa je na Fejsbuku objavljena nova naslovnica bez fotografije.

„Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača „Ringier Axel Springer“ Srbija bila neprimjerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer. Iako je naslovna strana promijenjena, sadržaj članka Afera oružje: Ko ruši Krušik ostaje, naravno, nepromenjen“, piše u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Agencija Tanjug negira tvrdnje glavnog i odgovornog urednika NIN-a Milana Ćulibrka, koji je rekao da je na naslovnoj strani sutrašnjeg NIN-a fotografija te agencije, navodeći da to što je ovaj nedeljnik objavio nije fotografija Tanjuga, već da je u pitanju „kropovana“ fotografija te agencije, kojoj je, kako ističu, izmijenjen sadržaj ali i poruka.

„To što je NIN objavio na naslovnoj strani nije fotografija Tanjuga i takva nikada nije objavljena ni u Tanjugovom servisu, niti u bilo kojem drugom mediju. Ono što je NIN objavio je jedan kadar sa originalne, Tanjugove fotografije, koju je NIN isjekao, fokusirajući se na dio kadra u kojem je puška ‘uperena’ u predsjednika Vučića“, ističe se u saopštenju agencije Tanjug.

Погледај слику на Твитеру

Agencija navodi da je „sa fotografije koju je snimio Tanjug, prilikom posjete predsednika Vučića, u društvu Milorada Dodika i njihovih domaćina, 8. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu, 27. juna 2017. godine, NIN je isekao dvije trećine sadržaja koji ilustruju ambijent u kojem je snimljena, kao i ostale ljude i drugo oružje“.

Čitaj još:   PROFESOR KORAĆ SVE ZNA: "Krivokapić gura Crnu Goru u sukob, u sve je umiješan..." (foto)

„Riječ je, dakle, o uklnjanju dvije trećine sadržaja, odnosno falsifikatu originalne Tanjugove fotografije, kojim je, nema sumnje, promijenjen sadržaj fotografije, a time i njena poruka. Uredništvo NIN-a zna da je to postupak, koji je nedozvoljen u bilo kojem profesionalnom mediju na svijetu“, napominje Tanjug…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši