NOVI PAZAR: Nastavak realizacije projekta „Upravljanje ljudskim resursima“, Saveta Evrope i Delagacije EU

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i Šef Misije Saveta Evrope u Beogradu, Tobias Flesenkemper potpisali su Memorandum o saradnji u okviru primene druge faze projekata “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj zejednici”. Projekat finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji i Savet Evrope, a realizuje SKGO u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Druga faza projekta, sprovodi se do decembra 2021. godine.

“Lokalna samouprava nastoji da kroz projekte ojača resurse zaposlenih u Gradskoj upravi, sa ciljem da poveveća nivo efikasnosti pružanja usluga građanima. Saradnja sa Misijom deo je našeg principa transparentnog delovanja i napora da u punom smislu budemo servis građana” kazao je nakon sastanka gradonačelnik Nihat Biševac.

Šef Misije Saveta Evrope u Beogradu, Tobias Flesenkemper rekao je ovim povodom da je mišljenje građana o kvaliteu života koji vode izuzetno važno. “Građani zapravo mogu biti zadovoljni kada imaju osećaj da aktivno učestvuju u donošenju važnih odluka. U fokusu projekta nije novac već principi demokratije i podrška administraciji,odnosn načinu funkcionisanja lokalnih samouprava”, zaključio je Šef Misije Saveta Evrope.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Gradu prijetila KATASTROFA, okolni gradovi se mole za pomoć...

Akteri satanka obišli su OŠ “Bratstvo”, koja je jedna od korisnica projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“ (zajednički projekat Evropske unije i Saveta Evrope u okviru programa „Horizontal Facility“).

Projektom “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj zajednici” je obuhvaćeno 50 jedinica lokalne samouprave u Srbiji, uključujući i Novi Pazar.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši