ONA JE LJEKOVITA, A ZAPOSTAVLJENA VOĆKA: Poboljšava varenje, snižava holesterol, sprečava anemiju. a TO JE…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Već mnogo godina koristi se za probavne tegobe, jer uspješno suzbija crevne i želudačne infekcije i sprečava nadutost…

ISTANBUL: Regija, recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 01: 11, 00: 05… ONA JE LJEKOVITA, A ZAPOSTAVLJENA VOĆKA: Poboljšava varenje, snižava holesterol, sprečava anemiju. a TO JE…

Ukusni braonkasti plodovi mušmule već se nalaze na pijačnim tezgama. Ovo jesenje voće ima snažno protivupalno dejstvo na kompletan organizam.

Mušmula se već vjekovima koristi za probavne tegobe, jer uspješno suzbija crijevne i želudačne infekcije i sprečava nadutost. Ona je i snažan prirodni laksativ, a zbog svog antivirusnog i antibakterijskog djelovanja pomaže pri ublažavanju upale krajnika i disajnih puteva.

Mušmule obiluju gvožđem, koje je ključan dio proteina hemoglobina koji daje krvi tamnocrvenu boju i prenosi kiseonik do ćelija. To praktično znači da mušmula može da spriječi i izliječi anemiju nastalu usled nedostatka ovog minerala.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 5. maj 2020. godine

Čak i zeleni plodovi mušmule mogu da budu lijekoviti, jer se od njih priprema čaj koji uspješno liječi dijareju. Zelena mušmula je poznata i kao odlično protivupalno sredstvo – pomaže pri liječenju otvorenih ranica (afti) u ustima.

PROTIV AFTI

Čaj se priprema od supene kašike usitnjenih zelenih mušmula i dva decilitra vode. Isitnjeni plodovi se preliju vrelom vodom, poklope, ostave da odstoje sat vremena, a zatim se procijede. Tokom dana piju se dvije šolje, a usna duplja se ispira nekoliko puta dnevno…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši