A, KO JE OBORIO RUSKI AVION: Kremlj, “Erdogan sigurno nije…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kremlj se fokusira na saopštenja Ankare da su druge osobe izdale naređenje da se obori ruski avioni Su-24, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 03: 12, 17: 55… A, KO JE OBORIO RUSKI AVION: Kremlj, “Erdogan sigurno nije…” 

Portparol kremlka Dmitrij Peskov je komentarisao informacije da je navodno predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan lično izdao naredbu da se obori ruski avion u Siriji 2015. godine.

“Nejasno je odakle su se pojavile te informacije i koliko se mogu smatrati pouzdanima. Mi se fokusiramo na zvanična saopštenja turske strane da su drugi ljudi izdali naređenje za uništavanje ruskog aviona”, prokomentarisao je Peskov. Ruski avion Su-24 oboren je 24. novembra 2015. u Siriji.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je avion oboren raketom klase “vazduh-vazduh”, koja je ispaljena iz turske letjelice F-16 iznad teritorije Sirije i da je avion oboren u Siriji na četiri kilometra od granice s Turskom, prenio je Sputnjik…

Čitaj još:   Erdogan: Ne priznajemo aneksiju Krima, jačat ćemo odnose s Ukrajinom...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši