IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURCI ĆE JEDNIM POTEZOM OGADITI CIGARETE PUŠAČIMA: Evo kako izgleda novo pakovanje!

Turska će početi da pakuje cigarete i duvanske proizvode u jednoličnoj ambalaži u nastojanju da suzbijanje prodaju duhana i obeshrabri pušače, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

U saopštenju ministarstva se navodi da će proizvodnja jednoobraznih paklica cigareta početi u četvrtak, 5. decembra, i da će se prodaja starijih, brendiranih paklica biti stopirana 5. januara 2020. godine, prenosi Rojters.

Prodajom cigareta u jednoličnoj ambalaži, Turska će se pridružiti zemljama kao što su Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i Australija.

Oboljenja povezana sa konzumiranjem duhana, prema podacima turskih vlasti, uzrok su više od 100.000 smrtnih slučajeva godišnje u toj zemlji.

Prema novim propisima, duhanski proizvodi će se prodavati u jednoobraznim standardnim pakovanjima sa porukama upozorenja i drugim obaveznim informacijama i ilustracijama.

Čitaj još:   "ČOVJEK STIJENA", DAVOR DRAGIČEVIĆ SVE IZNENADIO OBJAVOM: "Oprostite, ali ovo sam morao da uradim…"

Naziv brenda će biti napisan samo na jednoj strani pakovanja, maksimalno na pet odsto površine strane. Ni logotip ni simbol brenda neće biti dozvoljen na novom dizajnu pakovanja.

izvor: Tanjug

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

Komentariši