IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GNUSNE UVREDE „Prokleta avlija, puna balija“: Aveti prošlosti u Kragujevcu, navijači vrijeđali trenera na nacionalnoj osnovi, a pobjedu im donio- Seid KORAĆ… (foto, video)

BRUKA NOVOSAĐANA: Navijači Vojvodine vređali trenera Kragujevca na nacionalnoj osnovi… Vojvodina se nalazi pred žestokom sankcijom zbog navijačkih ispada u meču polufinala Kupa Srbije, sa Radničkim 1923, na kragujevačkom stadionu „Čika Dača“…

KRAGUJEVAC: Srbija, Sport. Crna Hronika, petak, 26, 04. 2024… 08: 42… GNUSNE UVREDE „Prokleta avlija, puna balija“: Aveti prošlosti u Kragujevcu, navijači vrijeđali trenera na nacionalnoj osnovi, a pobjedu im donio- Seid KORAĆ… (foto, video)

Pristalice novosadskog superligaša tokom utakmice u Šumadiji iskazali su više puta ponašanje sa elementima nacionalizma, rasizma i vjerske netrpeljivosti.

Razvili su tada navijači Vojvodine uvredljiv transparent, a policija je brzo intervenisala i uklonila tu parolu “firmaša”.

“Prokleta avlija, puna je balija”, pisalo je na transparentu koji je, po svemu sudeći, bio upućen treneru Radničkog Feđi Dudiću- koji je kao stručnjak iz Bosne došao u Kragujevac i od tamošnje ekipe napravio najveću senzaciju ove sezone u srpskom fudbalu.

Aveti prošlosti na „Čika Dači“ skupo će koštati Vojvodinu. Plasman Novosađanima u finale obezbedio je Seid Korać, golom u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Čitaj još:   BUDVA: RUS KOJI JE NESTAO, PRONAĐEN MRTAV...

Nije to, međutim, smetalo navijačima crveno-belih da burno proslave pogodak defanzivca, rođenog u Luksemburgu.

Istaknut je transparent uvredljive sadržine:

„Prokleta avlija, puna je balija!“

Čula su se uvredljiva skandiranja više puta, na tribini je okačeno još nekoliko spornih zastava, zbog čega će Vojvodina, sasvim izvesno, biti žestoko kažnjena. Službena lica do tančina su u izveštajima opisala sporne sadržaje i predmet se brzo našao na Terazijama 35. Transparenti su brzo uklonjeni sa tribina.

Odluka je na Disciplinskoj i etičkoj komisiji FSS, koja je na sednici u četvrtak pokrenula postupak protiv novosadskog superligaša.

Kako saznajemo, na tribini sa navijačima Vojvodine našli su se i pojedini članovi klupskog rukovodstva, na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem.

Momak načih korjena, inače reprezentativac Luksemburga, član je novosadskog superligaša i prvi gol za Vošu dao je baš na ovom meču: učinio je to u sudijskoj nadoknadi vremena- za pobedu i plasman u finale Kupa Srbije (VIDEO)

BONUS VIDEO: KUP SRBIJE (polufinale): Radnički 1923- Vojvodina 0: 1 / 24.04.2024.

Čitaj još:   HOROR NA PUTU: Saobraćajna nesreća na Barutani, poginuo mladić sa ... (foto)

izvor SPORT KLUB.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more