IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK NA BOSFORU: Trećeligaš Tuzla nokautirao Galatu, Fatih Terim gubi kredite kod navijača… (foto i video)

Skromni trećeligaš Tuzla je šokirala šampiona Galatasaraj na njegovom terenu i sa igračem manje na kraju slavila s velikih 2: 0…

ISTANBUL: Regija, Sport, fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 05: 12, 07: 55… ŠOK NA BOSFORU: Trećeligaš Tuzla nokautirao Galatu, Fatih Terim gubi kredite kod navijača… (foto i video)

Turski šampionat navika milione navijača na iznenađujuće rezultate i izjednačenost, ali pravu senzaciju smo vidjeli u šesnaestini finala Kupa Turske.

Skromni trećeligaš Tuzla je šokirala šampiona Galatasaraj na njegovom terenu i sa igračem manje na kraju slavila 2:0. Ovo ne znači eliminaciju Galate jer se u Kupu Turske igra i revanš, ali velikan će biti na teškom zadatku za dvije nedelje u istanbulskom predgrađu Tuzli.

Galatasaraj je razočarao u Ligi šampiona i izgubio trku sa Brižom za treće mjesto, u prvenstvu Turske sve češće posrće i trenutno se nalazi na osmom mjestu, a sada su doživjeli i blamažu u Kupu Turske.

Navijači imaju samo jednu adresu na kojoj vide krivce – Fatih Terim! Trofejni stručnjak i klupska legenda je izgubio sve kredite kod navijača. Predhodno veče je izviždan, tražilo se da ode ali on i dalje odolijeva. Pitanje je do kada će moći…

Čitaj još:   ANDREJ NIKOLAIDIS: ''Crna Gora, evo već treća godina, umire u ''ljepoti'', a za razliku od Đekne, zna se i kad će...

FATIH Terim je izveo skoro pa rezervni sastav. Pružio je šansu uglavnom domaćim fudbalerima sa klupe plus SerijuDurmazu i Nagatomu od poznatih inostranih igrača. A u startnih 11 se našao i 16-godišnji Emin Bajram.

„Očekivao sam da pojedini fudbaleri večeras pokažu da zaslužuju da igraju za Galatu. Da mi dokažu da nisu za klupu. Ali prevario sam se. Svi osim mladog Bajrama su otaljavali posao i jedva čekali da se utakmica završi. Oni kao da ne žele da igraju za šampiona“, kritikovao je Terim svoje izabranike na kraju meča.

Poslije očajnog prvog poluvremena, publika je izviždala Terima i igrače na ulasku u svlačionicu, ali najgore je tek uslijedilo.  

Tuzla je u 53. minutu povela golom Basa Sadika koji je majstorski lobovao golmana. Gosti su branili prednost u nastavku, sve više se povlačili i u 88. minutu ostali sa igračem manje. Međutim, ni to nije pomoglo Galati. Umjesto očekivanog izjednačenja, na semaforu je u 90. minutu stajalo šokantnih 0:2. Strelac je bio Sonmez.  

Čitaj još:   Erdogan, sa suprugom će prisustvovati ispraćaju tabuta za Potočare u Sarajevu...

Galata se nalazi na rubu eliminacije, ali imaće šansu ako u revanšu zaigra sa najjačim timom. Ili ako promjeni trenera…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši