IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽNI POLICAJAC U Zenici: Uhapšen Nikola S “inspektor Jonić”, građane “legitimisao” i otimao im novčanike… (foto)

DAKLE Policija ga sumnjiči za ukupno 12 krivičnih djela: teška krađa, lažno predstavljanje, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 12: 12, 21: 15…  LAŽNI POLICAJAC U Zenici: Uhapšen “inspektor Jonić”, građane “legitimisao” i otimao im novčanike… (foto)

Zenička krim-policija sinoć oko ponoći je u ulici Bistua Nuova pronašla i uhapsila 24-godišnjeg  Nikolu S. iz Doboja, koji se sumnjiči da je u proteklih nekoliko dana, na području Grada Zenice, počinio više krivičnih djela, lažno se predstavljajući da je kriminalistički inspektor.

Na taj način je, kako su naveli iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u nekoliko slučajeva na drzak način ukrao novac od građana, a potom se udaljavao u nepoznatom pravcu.

On je, naime, građane zaustavljao i govorio im da “odgovaraju opisu osumnjičenog”, te ih “legitimisao”. Nakon što bi žrtva izvadila novčanik, otimao bi ga i bježao. 

Nakon hapšenja osumnjičeni je sproveden na krim-obradu, a kod njega su policajci pronašli crni prsluk na kojem je u jednom uglu pisalo “krim policija”, a u drugom “Jonić A.”, kao i određeni iznos novca.

Čitaj još:   ZENICA VELIKA TUGA: Klanjana dženaza malom ''lavu'' Arslanu Kulačiću...

– Kriminalističkom obradom i drugim radnjama koje su poduzeli pripadnici krim-policije došlo se do saznanja da se uhapšeni može dovesti u vezu sa pokušajem teške krađe od 8. septembra ove godine, kada je oko 22 sata u ulici Mejdandžiluk u Zenici nasilno pokušao ući u parkirano vozilo “vw jetta”, vlasništvo S.A. iz Zenice. Poduzetim radnjama je zadokumentovano ukupno dvanaest krivičnih djela za koja se S.N. sumnjiči, a radi se o krivičnim djelima: teška krađa, lažno predstavljanje, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga – navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

On je danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Radi se, inače, o osobi koja je od rane mladosti u sukobu sa zakonom. I ranije je osuđivan, a zbog višestrukih razbojništava jedno vrijeme je odrobijao u dobojskom KPZ-u…

izvor agencije 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši