IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Direktorka ŠKOLE- NAJAVLJENE MJERE PROTIV UČENIKA KOJI SU UČESTVOVALI U TUČI (video)

Stravičan snimak vršnjačkog nasilja na kojem se učenici 6. razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Novog Pazara brutalno tuku, zgrozio je i uznemirio Srbiju. Djeca su, kako su prenijeli mediji, organizovala tuču, snimala, a onda pokušala da zarade novac na užasnim scenama nasilja.

– Policija je o tuči učenika u N.Pazaru obavještena kao i Centar za socijalni rad, a narednih dana biće poznato koje će mjere biti preduzete.

Prema nepotvrđenim informacijama, dvije tuče učenika sedmog i osmog razreda desile su se prije nekoliko dana, bile su unaprijed dogovorene i snimljene kako bi se, navodno, kasnije pobjednici time hvalili.

Snimke su ubrzo vidjeli i roditelji učenika, a o svemu je upoznato i rukovodstvo škole koje je za petak zakazalo hitne sastanke sa Timom za spriječavanje vršnjačkog nasilja, a biće organizovani i vanredni roditeljski sastanci.

O ovom događaju oglasila se i Rafeta Emrović, direktorka OŠ “Vuk Karadžić”.

– Tuča se desila nekoliko kilometara dalje od škole. Nije bilo za vreme časova, već posle škole. Kao škola smo preuzeli sve zakonske obaveze koje ćemo isterati do kraja. Obavestili smo školsku upravu i SUP. Najveću odgovornost za takvo ponašanje dece snose roditelji, a krivi su i mobilni telefoni. Oni jesu zabranjeni u školama, ali recimo, dešava se da dođe roditelj i da nam preti, govori: “Ko ste vi da zabranjujete mom detetu mobilni?” – navodi direktorka.

Čitaj još:   PANIKA U NOVOM PAZARU: ZARAŽENA učenica Gimnazije -Cijelo odjeljenje u IZOLACIJI?

Prema njenim rečima, najbolji način da se spreče ovakvi incidenti jeste da se donese zakon koji će u potpunosti zabraniti upotrebu korišćenja mobilnih telefona u školama.

– Roditelji te dece su pozvani, dali su izjave i u školi, i u SUP-u. Teraćemo proces do kraja. Problem je što pojedini roditelji ne žele da učestvuju, da sarađuju. Mi smo najveća škola u Srbiji, imamo 2.000 đaka, a uvek vodimo računa o svemu dok su deca u školi – kaže ona.

Dečaci koji su se potukli, objašnjava, idu u 6. razred. Direktorka kaže da je, pak, jedan osmak, koji je to snimao, tražio od druge dece 50 dinara kako bi ih ubacio u grupu gde mogu da pogledaju snimak tuče.

Naša sagovornica dodaje da sumnja da tih organizovanih tuča među osnovcima ima još. Na pitanje kako to sprečiti, odgovara:

– Nije dovoljno da se samo razgovara sa decom. Mi imamo radionice sa Timom protiv nasilja svakog petka. Baš smo pre 7 dana imali vanredni roditeljski sastanak u vezi sa disciplinom dece, da i oni malo povedu računa o tome. Kao da smo znali da će nešto da se desi – priča Rafeta.

Čitaj još:   Lončar: PLAŠIMO SE LOŠEG SCENARIO U NOVOM PAZARU I OKOLINI

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši