IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dame s druge strane zakona, ogrezle u kriminalu: Prva je “Playboyeva” zečica pa sve do kraljice tuzlanske mafije… (foto)

Podaci sa stranice najtraženijih bjegunki u Evropi govore da su i žene podjednako sposobne da počine teška krivična djela kao i muškarci…

SARAJEVO: Region, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, subota, 13: 12, 09: 35… Dame s druge strane zakona, ogrezle u kriminalu: Prva je “Playboyeva” zečica pa sve do kraljice tuzlanske mafije…

SVAKAKO DA SU ALO Iako muškarci u većini slučajeva stoje iza najtežih krivičnih djela te su na čelu mafija, stručnjaci upozoravaju da ne treba zanemariti ni sve veće uloge žena u svijetu kriminala.   

Podaci sa stranice najtraženijih bjegunki u Evropi govore da su i žene podjednako sposobne da počine teška krivična djela kao i muškarci. Europol je nedavno saopćio da se broj žena koje se bave kriminalnim aktivnostima povećao posljednjih decenija.

Kao jedno od objašnjenja za taj trend, Europol navodi da je moguće da su tehnološki napredak i socijalne norme oslobodile žene kućnih poslova i povećali njihovu zastupljenost na “tržištu kriminala”…

Taj trend nije zaobišao ni BiH…

Slobodanka Boba Tošić – Namamila Đorđa Ždralu u sačekušu…

Nekadašnja misica BiH, “Playboyeva” zečica i učesnica rijalitija Slobodanka Boba Tošić nalazi se na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubistva svog kuma Đorđa Ždrale.

Sve se odigralo aprila 2006. godine, a njena uloga bila je da namami žrtvu na mjesto gdje su u zasjedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Sud BiH osudio ju je na dvije i po godine zatvora zbog krivičnog djela zločinačkog udruživanja u vezi s krivičnim djelom teškog ubistva…

Dana Škrba – Skalpelom zaklala fotografa…

Dana Škrba 23. februara 2012. godine u podrumu fotografske radnje u sarajevskom naselju Dobrinja skalpelom je zaklala sarajevskog fotografa Mustafu Bukvića, sa kojim je, navodno, bila u ljubavnoj vezi.

Čitaj još:   AMSTERDAM: IZREŠETANI CRNOGORCI, Upucan brat saradnika Luke Bojovića, drugi muškarac mrtav na mjestu... (foto i video)

Zbog ovog zločina osuđena je na 14 godina zatvora. Škrba se prije presude porodila. Govorila je da je ubila u samoodbrani.

Margareta Hadžić Marga – Okupila žensku bandu za dilanje droge…

Margaretu Hadžić Margu (55), nekrunisanu kraljicu mafije Tuzlanskog kantona, nedavno je uhapsila granična policija Srbije prilikom njenog pokušaja da uđe u Srbiju iz Bosne i Hercegovine.

Šefka Hodžić – Rasporila stomak komšinici i izvadila bebu

Za Šefku Hodžić već decenijama kažu da je najmonstruznija žena ubica sa Balkana u istoriji.

Šefka iz sela Jusići u BiH, koja nije mogla roditi, u oktobru 1969. godine rasporila je stomak komšinici i izvadila bebu. Nažalost, i beba je preminula. U maju 1970. Šefka je na Okružnom sudu u Tuzli osuđena na smrt strijeljanjem, ali je na kasnijem ponovljenom suđenju kazna smanjena na 20 godina zatvora…

Milka Katanović– Ubila muža sjekirom pa mu iskomadala ruke i noge…

Milka Katanović (55) iz Zvornika osuđena je na 14 godina zatvora jer je 22. juna 2017. godine udarcima sjekirom ubila supruga Vojislava Katanovića (59), a zatim prijavila da je nestao. Tijelo muža odnijela je na sprat nedovršene kuće te mu odsjekla ruke i noge. Ekstremitete je isitnila u komade, a trup i glavu stavila u torbu i kolicima odvezla u obližnji šumarak i zakopala. Najlonsku mušemu i ćebe sa isjeckanim dijelovima ekstremiteta bacila je u kontejner i oni nikad nisu pronađeni.

Ena Lipa – Nasmrt pretukla sinčića Smaju Ćesira…

Ena Lipa iz Hadžića kod Sarajeva osuđena je na 45 godina zatvora jer je zajedno sa svojim partnerom Salihom Arnautovićem, koji je osuđen na istu kaznu, brutalnim zlostavljanjem ubila troipogodišnjeg sina iz prvog braka Smaju Ćesira. Dječak je 2014. na dan ubistva imao više od 30 lakših i nekoliko težih povreda.

Čitaj još:   OSJEĆATE Mučnine na putovanjima: OVO su namirnice koje morate imati pri ruci... (foto)

Ruža Jelić– Sjekirom ubila ljubavnika i još tri žene…

Ruža Jelić iz Usore osuđena je na 20 godina robije zbog četverostrukog ubistva koje je počinila 1998. godine.

Ubila je ljubavnika, ženu za koju je sumnjala da je druga ljubavnica njenog ljubavnika te još dvije žene u selu za koje je posumnjala da znaju za njenu izvanbračnu vezu. Sve četvero je usmrtila sjekirom…

izvor agencije

Dnevni horoskop za 17. april 2021. godine

Ovan voli da radi danas, Bik samostalan, Blizanci uživaju, Rak Read more

Veselin Veljović: “Krivokapić izveo ljude na ulice, a ne ja” (foto i video)

Savjetnik za odbranu i bezbjednost Predsjednika Crne Gore Veselin Veljović Read more

Komentariši