IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BARCELONA: Čuveni El Klasiko, odigran na Nou Kampu završen 0: 0… (foto i video)

El Clasico završen bez pogodaka: Messi podbacio, Real nije iskoristio šanse…

BARCELONA: Svijet, Sport, Fudbal, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, četvrtak, 19: 12, 06: 52… BARCELONA: Čuveni El Klasiko, odigran na Nou Kampu završen 0: 0…

U zaostalom susretu X kola španske La Lige Barcelona i Real Madrid su u El Clasicu na stadionu Nou Camp podijelili bodove odigravši 0:0.Dugoočekivani susret koji je zbog protesta odgođen 28. oktobra i prebačen za danas, nije ispunio očekivanja.

Dugoočekivani susret koji je zbog protesta odgođen 28. oktobra i prebačen za danas, nije ispunio očekivanja.

Real Madrid je dominirao, no mreže se nisu tresle. Kraljevi su propustili nekoliko šansi, dok se na drugoj strani Lionel Messi skoro nije ni vidio i tek je u nekoliko navrata pokazao zašto je aktuelni osvajač Zlatne lopte.

Stanje na tabeli je nepromijenjeno nakon ovog meča. Obje ekipe imaju isti broj poena (36), a Barca je prva zbog bolje gol-razlike.

Bila je ovo ozbiljna utakmica, igrao se dobar fudbal. Nedostajali su samo golovi”, rekao je Zidan…

“Imali smo svojih šansi, ali fudbal je posebna priča. Kada imate priliku morate da je iskoristite, pogotovo u ovakvim utakmicama. A mi nismo. Zadovoljan sam kako su momci igrali i čestitam im na tome. Ali žao mi ih je, zaslužili smo više. Trebalo je da pobedimo, ali ne dobijete uvek ono što želite.”

Navijači ‘kraljevskog kluba’ pamtiće situaciju iz prvog poluvremena kada poslije starta Lenglea na Varanu nije dosuđen penal.

Čitaj još:   Neobično danas u Šavniku: Sve je isto, ali IZBORA NEMA

“Ni sudija ni VAR nisu pokazali da je bio penal, tako da ne mogu ništa da uradim. Utakmica je završena. Ne mogu da kukam”.

Inače, El Klasiko je završen bez golova prvi put od 2002. godine.

Barselona i Real Madrid su na čelu tabele sa po 36 bodova.

U dosadašnja 242 susreta u svim takmičenjima Barca je malo uspješnija. Katalonci su slavili 96 puta, jednom više od velikog rivala, dok je 51 susret završen bez pobjednika.

Susret je, s obzirom na političku situaciju u Kataloniji, proglašen mečom visokog rizika, te su zbog toga angažovane jake policijske snage. Da sve prođe u najboljem redu brine se oko 3.500 policajaca i drugih čuvara reda, a igrači su boravili u istom hotelu, te su u neobilježenim autobusima stigli na Nou Camp kako bi se izbjegao napad na igrače Kraljeva. Podsjetimo, susret je trebao biti odigran 26. oktobra no odgođen je zbog protesta u Kataloniji, a danas sve prolazi u najboljem redu.

http://ibalkan.net

Čitaj još:   JASMIN Ćorović: SPREMNI smo da budemo dio rješenja, ne isključujemo mogućnost IZLASKA IZ VLADE...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši