IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPSADNO STANJE U SARAJEVU: Ovo je sedam, osumnjičenih pripadnika IDIL-a kojim će se suditi u BiH… (foto i video)

ONI SU Pripadnici IDIL-a koji su državljani BiH večeras su vojnim avionom stigli u Sarajevo…

SARAJEVO: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijsti, četvrtak, 19: 12, 22: 52… OPSADNO STANJE U SARAJEVU: Ovo je sedam osumnjičenih pripadnika IDIL-a kojim će se suditi u BiH…

Stigli sa ženama i djecom, svi punoljetni osumnjičeni za učešće na ratištu u Siriji… Nakon medicinskih pregleda na aerodromu policijskim vozilima su krenuli ka pritvorskim prostorijama u Tužilaštvu BiH i centrali SIPA-e.

Avion sa državljanima BiH koji su boravili na sirijskom ratištu, među kojima su odrasli muškarci, žene i djeca, sletio je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas oko 18 sati.

Osumnjičeni za terorizam, kao i žene i djeca, zadržani su u aerodromskih prostorijama oko sat i po, nakon čega su u kombijima krenuli ka Tužilaštvu odnosno Sudu BiH.

Oko aerodroma satima je vladalo opsadno stanje s obzirom na veliki broj pripadnika policije.

Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Miralem Berbić, Emir Ališić, Armen Dželko i Muharem Dunjić deportovani su večeras iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu.

Petorica osumnjičenih Keserović, Kasupović, Labidi, Berbić i Ališić su nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, nakon sat i po kontrole pod jakom policijskom pratnjom prevezeni na Sud BiH gdje će večeras biti održana ročišta za određivanje pritvora s obzirom da je za njima bila raspisana potjernica.

Kako saznajemo ročišta će biti održana posebno za svakog osumnjičenog i trebala bi biti završena do ponoći.

Čitaj još:   REGION, Danas sunčano i toplo, do 34 C stepena...

Preostalu dvojica iz prve grupe IDIL-ovaca koja je večeras prebačena u Sarajevo, Dželku i Dunjića, su na aerodromu preuzeli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prevezli ih u svoje prostorije u Istočnom Sarajevu radi kriminalističke obrade.

Za sada zvanično nije poznat tačan broj osoba koji je danas deportovan u BiH, ali se prema nezvaničnim informacijama radi o ukupno 24 osobe.

Iz Ministarstva sigurnosti BiH nisu želeli detaljnije da komentarišu današnju operaciju, te su samo kratko poručili da će sve biti obelodanjeno u saopštenju za javnost koje će biti plasirano tokom večeri.

Svi punoljetni muškarci su osumnjičeni za krivična djela organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito formiranje i pridruživanje paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam

Čitaj još:   VELJA NEVOLJA I DARKO ELEZ: Imali opasne planove da preuzmu podzemlje regiona... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši