IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: Milanović je i dalje u prednosti u odnosu na Kolindu… (foto)

Zoran Milanović bi, da se danas održavaju predsjednički izbori, osvojio 48,4 posto birača, a Kolinda Grabar- Kitarović njih 41,1 posto…

ZAGREB: Hrvatska, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 25.12.2019, 15: 50… ZAGREB: Milanović je i dalje u prednosti u odnosu na Kolindu…

Predsjednički kandidat Zoran Milanović, koji je relatini pobjednik prvog kruga izbora povećao je prednost u odnosu na drugoplasiranu aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar Ktarović, pokazala su nanovija istraživanja koja je sprovela agencija IPSOS.

U Hrvatskoj će 5. januara biti održan drugi krug predsedničkih izbora kada će građani sa pravom glasa birati između Milanovića, kandidata najuticajnije opozicione SDP i aktuelne predsednice Grabar Kitarović.

Zoran Milanović mogao bi računati, ako ih uvjeri da izađu na birališta, na 100 posto glasova Darija Juričana, Dejana Kovača, zatim 86 posto glasova Dalije Orešković, 80 posto glasača Katarine Peović, ali i 69 posto birača Mislava Kolakušića, kao i 63 posto birača Ivana Pernara.

Kolinda Grabar-Kitarović pak može računati na 64 posto birača Miroslava Škore, a Zoran Milanović na 28 posto.

Prema istom istraživanju, Milanović tako dobija 51 posto glasova mladih do 29 godina, ali i 60 posto birača starosti od 30 do 44 godine.

Čitaj još:   SPLIT: Odgrizao, uho turisti iz Francuske, koji mu je pogledao djevojku...

Može računati na 56 posto birača s VŠ-om i 52 posto birača u gradovima. U prednosti je u Zagrebu s 54 posto, sjevernoj Hrvatskoj s 53 posto i Primorju i Istri sa 60 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović pak može računati na većinu birača od 45 do 59 godina starosti, njih 52 posto. Oni s osnovnom školom bi većinski, odnosno njih 46 posto, glas dali Kolindi Grabar-Kitarović, a većinsku podršku ima među biračima na selu – čak 52 posto.

Kolinda Grabar- Kitarović, prema toj anketi, pobjeduje u Slavoniji s 52 posto, Banovini i Kordunu s 63 posto i Dalmaciji s 44 posto podrške.

Istraživanje je sprovela agencija IPSOS na 1027 građana Republike Hrvatske metodom telefonskog anketiranja.

Istraživanje je psrovedeno 23. decembra…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Divljaštvo: Ustaška zastava i kalašnjikov na proslavi hrvatskog srebra u Prozoru-Rami

Fudbalska reprezentacija Hrvatske nije uspjela otići do kraja i osvojiti Read more

Hrvati se izvinjavaju Bošnjacima zbog uvreda koje su došle iz Širokog Brijega !!

Mi se izvinjavamo čitavoj Bosni i Hercegovini zbog riječi pojedinaca Read more

Komentariši