IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U CRNOJ GORI! Eksplozija u parlamentu! Uhapšeni svi poslanici DF-a…

Svih 17 poslanika opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) uhapšeni su noćas, nakon incidenta u Skupštini Crne Gore. Poslanik DF-a Milan Knežević je povrijeđen, dok su ostali poslanici DF-a dobro.

Oni su uhapšeni i stavljeni u dve policijske marice, a podgorički portal Vijesti prenosi da su oni sprovedeni u Centar bezbednosti u Podgorici.

U crnogorskom parlamentu noćas je došlo do incidenta prilikom glasanja o amandmanima DF-a na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovesti za koji smatraju da je usmjeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Kako piše portal “IN4S”, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je pobjegao iz sale. Poslanica Marina Jočić strimovala je prenos uživo tokom napada policije na poslanike.

Slaven Radunović se uključio videom uživo iz “marice” , tokom sprovođenja u podgorički Centar bezbjednosti, posle incidenta u Skupštini tokom glasanja.

Incidentu je prethodila eksplozija u skupštinskoj sali, novinarima je rečeno da je u pitanju petarda. Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, flašom u glavu je gađan poslanik SDP-a Ranko Krivkapić (SDP).

Milun Zogović (DF) gađao je flašom Ivana Brajovića. Petardu ili najvjerovatnije suzavac u salu je bacio šef kluba DF-a MIlutin Đukanović.

“Mi smo spremni da se bijemo sa vama, svemu smo naredni, ovo je naš dom, mi smo poslanici, ovo nije vaš dom. Sjednica se neće nastaviti dok se obezbjeđenje ne obračuna sa DF,” rekao je Mandić dok su poslanici DF-a bili u sali Skupštine.

Čitaj još:   JEZA: Posvađao se sa ženom polio se benzinom i zapalio se razlog je... (foto)

Masovna hapšenja

Ranije sinoć, kako je saopštio Savjet za građansku kontrolu rada policije, na bulevaru na izlazu iz Podgorice policija je intervenisala prema grupi od tridesetak osoba koji su blokirali saobraćaj svojim motornim vozilima, kao i da je više njih, među kojima i jedno svešteno lice, privedeno.

Podgorički portal Vijesti prenosi da se radi o monahu Nikoli Bulatoviću (51) iz manastira Ðurđevi Stupovi kod Berana.

Građani su izašli na ulice i blokirali saobraćaj i na kružnom toku prema Aerodromu “Golubovci”. Kako je upravo izjavio i Andrija Mandić u Skupštini, u Zeti je uhapšen i aktivista DF Momo Kukuličić. Takođe uhapšen je i brat Milana Kneževića, predsjednika Demokratske narodne partije.

Kamenovana policija

Crnogorska policija odblokirala je večeras izlaze iz Podgorice i privela nekoliko osoba, prenosi portal Analitika.

Policija je uz pomoć “pauka” odblokirala tri putna pravca – kružni tok kod podgoričkog aerodroma, Zlaticu, kod restorana “Tri Bora” i Nikšićki put, navodi portal.

Blokada granice

Grupa građana iz Republike Srpske krenula je prema Crnoj Gori kako bi dala podršku vjerujućem narodu koji trenutno blokira gradove u znak protesta protiv sramnog Zakona o slobodi vjeroispovesti.

Međutim, oni su vraćeni sa crnogorskog graničnog prelaza, pišu crnogorski mediji.

– Nas desetak uputilo se prema Crnoj Gori kako bismo dali podršku braći Srbima koji brane svoje svetinje. Na graničnom prelazu u Crnoj Gori nisu nam dozvolili da uđemo, bez obrazloženja zašto je tako – naveo je jedan od putnika koji je obavjestio o ovom slučaju.

Čitaj još:   Pripreme za izmještanje opreme s Ataturk na Aerodom Istanbul...

izvor: alo.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši