IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RATNO STANJE: Njujork, pod opsadom policije, očekuju se eksplozije i osvetnički napadi… (foto)

Policja u Njujorku povećala je nivo bezbjednosti u tom gradu, nakon ubistva komandanta iranskih jedinica Kuds Kasema Sulejmanija…

NJUJORK: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, petak… 03.01.2020… 22:07… RATNO STANJE: Njujork, pod opsadom policije, očekuju se eksplozije i osvetnički napadi…

Komesar Njujorške policije Dermot Ši izjavio je na konferenciji za novinare da nema vjerodostojnih dojava o eventualnim prijetnjama za grad, ali da su preduzete mijere da stanovnici Njujorka i turisti budu zaštićeni, prenosi američka televizija NBC.

On je naglasio da su policijski službenici već u “stanju povećane budnosti” i da stanovnici Njujorka mogu da očekuju pojačano prisustvo uniformisanih službenika, od kojih će pojedini nositi puške sa dugim cijevima.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio rekao je na konferenciji za novinare da je prijetnja Njujorku, koji je pogodan za napade, značajno porasla i da treba pretpostaviti da bi napad doveo SAD u ratno stanje. On je tu situaciju ocijenio kao suočavanje s realnošću sa kakvom se grad ranije nije suočavao.

Čitaj još:   Umro Legendarni glumac komičar: Publika sa naših prostora ga je OBOŽAVALA... (foto i video)

“Veoma je važno da svi to razumiju, ali i da razumijeju da u ovim izmenjenim okolnostima Grad i policija čine sve da Njujork ostane bezbijedan”, rekao je De Blasio.

On je istakao da se Njujork možda suočava s pretnjom koja je drugačija i veća od bilo čega sa čim se ranije suoči…

Najave čelnika Njujorka o pojačanom stepenu bezbijednosti došle su nakon prijetnji Irana da će se osvetiti za smrt Sulejmanija.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši