IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Turkish Airlines privremeno obustavio letove za Irak i Iran…

Prema informacijama, THY je, zbog tenzija između Irana i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), do 21 sat u četvrtak obustavio letove za Irak i Iran…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ćetvrtak… 09: 01 2020, 07: 35… ISTANBUL: Turkish Airlines privremeno obustavio letove za Irak i Iran…

Turkish Airlines (THY) privremeno je obustavio letove za Irak i Iran…

Prema informacijama, THY je, zbog tenzija između Irana i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), do 21 sat u četvrtak obustavio letove za Irak i Iran. Avioni THY-a privremeno neće koristiti zračni prostor ove dvije države.

Iranski general Qassem Soleimani ubijen je u petak u američkom zračnom napadu u Bagdadu.

Revolucionarna garda Irana saopćila je ranije da je rano jutros izvela napade desetinama balističkih raketa na dvije američke vojne baze u Iraku i to na zračnu bazu Ayn Al-Asad u Anbaru i bazu u Erbilu. U saopćenju se navodi da je riječ o “operaciji osvete” za prošlosedmični američki zračni napad u kojem je kod aerodroma u Bagdadu ubijen iranski general Soleimani.

Čitaj još:   ISTANBUL: Turkish Airlines privremeno obustavlja sve međunarodne linije, izuzev sa ovih pet gradova... (foto)

Pozivajući se na izvore pri Revolucionarnoj gardi, Iranska državna televizija javlja da su rakete pogodile ključne tačke unutar baze i da je život izgubilo najmanje 80 američkih vojnika.

Iz Pentagona je potvrđeno da su mete sinoćnjih raketnih napada u Iraku bile dvije američke baze. Međutim, neimenovani američki zvaničnik je za televiziju CNN negirao iranske tvrdnje o pogibiji američkih vojnika u sinoćnjem napadu.

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je večeras da nije bilo žrtava među Amerikancima i Iračanima…

izvor iBalkan.net/ agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši