NEPAŽNJA OCA TROJE DJECE : Jedva izvukao živu glavu zbog kokica… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mislio da je prehlađen, a onda saznao STRAŠNU dijagnozu…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 13: 01.2020, 13: 55… NEPAŽNJA OCA TROJE DJECE : Jedva izvukao živu glavu zbog kokica… (foto)

Adam Martin (41) iz Engleske umalo je umro od trovanja krvi koju je izazvala kokica koja mu se zaglavila između zuba…

Vatrogasac Adam Martin dobio je endokarditis– upalu unutrašnjeg sloja srca i srčanih zalistaka nakon što mu je ljuskica od kokice zapela među zubima i nikako nije uspijevao da je izvadi.

Uzrok infektivnog endokarditisa su bakterije, koje se mogu naći i u ustima, a koje putem krvotoka ulaze u organizam i mogu da oštete srce. Adam kaže da se seća da je tri dana pomijerao vilicu nastojeći da izvadi ljuskicu kokice. Pokušao je da izvuče hranu pomoću šrafova, poklopca olovke, komadima žice…

Čitaj još:   I u KUĆNOJ IZOLACIJI možete dobiti koronavirus: OBRADITE POSEBNU PAŽNJU...

Otac troje dece mislio je da ima grip. Otišao je kod ljekara opšte prakse koji ga je poslao na rengen i vađenje krvi. Vratio se kući  i odmarao, ali danima kasnije se nije osjećao bolje. Primjetio je i krvni ugrušak na nožnom prstu, kasnije dijagnostifikovan kao “Janeway lezija” – spoljni pokazatelj infektivnog endokarditisa. Tada je otišao u bolnicu.

– Imao sam osjećaj da nešto nije uredu. Spavao sam puno i osjećao se veoma loše. Imao sam bolove u nogama. Primljen sam u bolnicu nekoliko dana na analize i bio sam već jako zabrinut.

Pokazalo se da je bol u nozi ugrušak infekcije, a uklanjanje je trajalo pet sati. Dali su mu lekove za infekciju, ali analiza je otkrila da mu je srce teško oštećeno i da će mu biti potrebna operacija.

Čitaj još:   NIŠTA NE BI BILO SAVRŠENO BEZ MOJE MAJKE: Anabela je Luni iznajmila stan, onda joj u ruku stavila nešto zbog čega je OSTALA U ŠOKU...

– Ne želim da bilo ko prođe ovo što sam ja. Sve se tako brzo dogodilo. Jezivo je kada pomislim da je sve to zbog kokica.

Na sreću, Adam se brzo oporavio. U oktobru 2019. je operisan, a sada je kod kuće sa suprugom i dijecom.

izvor iBalkan.net/LADBible.com

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *