IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DVIJE MINUTE HORORA: Izrael ponovo raketirao bolnicu u Gazi, ima mrtvih, procurile snimke s lica mjesta… (foto, video)

IDF nije odmah komentirao Qidrinu izjavu, koju Reuters nije mogao nezavisno provjeriti.–

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 10. 11. 2023… 08: 19… DVIJE MINUTE HORORA: Izrael ponovo raketirao bolnicu u Gazi, ima mrtvih, procurile snimke s lica mjesta… (foto, video)

“Izraelska okupacija pokrenula je istovremene napade na niz bolnica tokom proteklih sati”, rekao je glasnogovornik Ministarstva zdravstva Gaze Ashraf Al-Qidra za Al Jazeeru.

Dužnosnici Gaze rekli su da je Izrael sinoć pokrenuo zračne napade na ili u blizini najmanje tri bolnice, dodatno ugrožavajući zdravstveni sistem preplavljen hiljadama žrtava.

Palestinski aktivist Saleh al-Jafarawi objavio je video na Instagramu koji dokumentira dio razaranja i požara izazvanog izraelskim napadom na bolnicu Al Shifa u Gazi.

They're once again bombing the area around the Al Shifa hospital. pic.twitter.com/DCVQhuXaBY

‘Dvije minute intenzivnog horora!! To je ono što se trenutno događa oko bolnice Al-Shifa. Intenzivno bombardiranje i sukobi snaga otpora i okupacijskih snaga. Samo večeras, okupacija je 3 puta gađala bolnicu projektilima.

U svakom smo trenutku u opasnosti da budemo meta. Situacija je izuzetno teška i ovo što se dogodilo u protekla 34 dana je ništa u usporedbi s onim što se dogodilo samo ove noći!!’, stoji uz videosnimku iz Gaze čiju je istinitost provjerila Al Jazeera.

Čitaj još:   "Da se i vi sjetite da sam rođen u Sarajevu": Riječi Ivice Osima koje su označile kraj Jugoslavije... (foto i video)

Qidra je rekao da je Izrael gađao dvorište Al Shife, najveće bolnice u gradu Gazi, i da je bilo žrtava, ali nije iznio detalje. Izrael je rekao da Hamas ima skrivene zapovjedne centre i tunele ispod Al Shife, optužbe koje Hamas poriče.

IDF nije odmah komentirao Qidrinu izjavu, koju Reuters nije mogao nezavisno provjeriti.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more