IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Izdahnuo je i nemaga više među živima, bio je najniži čovjek na svijetu: “Nije smatrao sebe malim” (foto)

Zvanično svojom visinom bio je najniži čovjek na svijetu koji je mogao da hoda, izdahnu je od upale pluća u 28. godini…

NEPAL: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 19:01. 2020… 21: 11… Izdahnuo je i nemaga više među živima, bio je najniži čovjek na svijetu: “Nije smatrao sebe malim” (foto)

Nepalac Kagendra Tapa Magar, zvanično najniži čovjek na svijetu koji je mogao da hoda, preminuo je od upale pluća u 28. godini.

Kagendra je bio visok 67,08 centimetara, a iz Ginisove knjige rekorda saopštili su da ga mali rast nije spriječio da živi život kako je želio.

Krejg Glendej, urednik Ginisove knjige rekorda, rekao je da “užasno tužan”. “Njegov osmjeh je bio toliko zarazan da je topio srca svakoga ko ga je upoznao”, rekao je Glendej.

Najnižim čovjekom na svijetu koji može da hoda proglašen je 2010. godine na svoj 18. rođendan.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 24. februar 2021. godine

“Ne smatram sebe malim. Ja sam veliki čovjek. Nadam se da će mi titula omogućiti da to i dokažem i da obezbijedim svojoj porodici lijep dom“, rekao je na svečanosti proglašenja.

Ginisova knjiga rekorda ima dvije kategorije za najniže ljude – pokretne i nepokretne. Filipinac Džunrej Balaving, koji ne može da hoda, visok je 59,93 centimetra.

Kagendra je predao titulu sunarodniku Čandri Bahaduru Dangiju visokom tek 54,6 centimetara, ali je 2015. godine ponovo preuzeo nakon Dangijeve smrti…

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši