IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA: U zemljotresu raste broj stradalih, devet osoba od čega troje djece izgubilo je život… (foto)

Najmanje devet osoba je poginulo u gradu Vanu, nakon što je u pograničnom području pogodio zemljotres jačine 5,7 stepeni…

VAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 23: 02, 2020… 19: 01… TURSKA: U zemljotresu raste broj stradalih, devet osoba od čega je troje djece izgubilo život… (foto)

Turska je i dalje u velikoj tuzi jer je najmanje devet osoba je poginulo u istočnom turskom gradu Vanu, nakon što je jutros pogranično područje u Turskoj i Iranu pogodio zemljotres jačine 5,7 stepeni po Richteru, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca potvrdio je kako je na području turske provincije Van poginulo najmanje devet osoba, dok je povrijeđeno najmanje 37, među kojima je devet u kritičnom stanju. Ranije je potvrđeno da se među poginulima nalazi i troje djece.

Čitaj još:   PLJAČKA KAO IZ FILMA: Lažni radnik...

Koca je rekao kako je na teren poslano 25 vozila hitne pomoći, helikopter te 13 ekipa Nacionalnog tima za medicinsko spašavanje UMKE. Dodao je da rade sve da spase povrijeđene građane.

Epicentar zemljotresa zabilježen je u zapadnoj iranskoj pokrajini Zapadni Azerbejdžan, no najviše posljedice osjetili su stanovnici mjesta Baskale i Ozpinar, nadomak turskog grada Vana...

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more