IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIO GRAD NA ULICI: Bore se za život djevojčici od 15 godina, vatrogasci izvlače ljude iz ruševina… (foto i video)

Zagrepčani su u panici napuštali svoje domove, kažu da je potres bio stravičan i da im je sve padalo po kući…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 10: 31… CIO GRAD NA ULICI: Bore se za život djevojčici od 15 godina, vatrogasci izvlače ljude iz ruševina… (foto i video)

U središtu grada zabilježene su materijalne štete, a u dijelovima grada nema struje i vode.

Nadležni apeluju da Zagrepčani uzmu najneophodnije i izađu iz svojih domova. Vatrogasci izvlače ljudi koji su ostali zarobljeni u ruševinama…

Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je jutros u 6.23 Zagreb, a potom je, nešto poslije 7 sati, uslijedio još jedan potres jačine pet stepeni javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar. U zemljotresu je poginulo jedno dječak od 15 godina, a vatrogasci su i dalje na terenu i izvlače zarobljene u ruševinama.

Kako javljaju hrvatski mediji, djevojčica od 15 godina je prva žrtva zemljotresa,  a kako kaže Hitna pomoć u Zagrebu, ona nije pokazivala znake života kada su stigli na lice mjesta.

Cio grad je na ulicama… Zagrepčani su u panici napuštali svoje domove, kažu da je potres bio stravičan i da im je sve padalo po kući.

Neven M. iz kvarta Sigečica za Telegraf.rs kaže da ovako nešto nikad nije doživio.

Čitaj još:   Poznat datum DŽENAZE Mustafi UFKU Hasanagiću, nekadašnjem član "crno- bijelih" beba, biće obavljena u rodnom gradu Priboj... (foto, video)

– Poskočio sam iz kreveta! Stvari su popadale sa polica i umalo televizor. Supruga i ja smo izveli djecu na ulicu. U našem kraju nema urušenih kuća, ali ima popucalih zidova. I u našem kupatilu pojavila se velika pukotina. Nikada ovako nešto nisam doživio – rekao je za medije četrdesetdvogodišnji Neven.

Njegovi prijatelji i rodbina koji žive u centru kažu da je grad razrušen.

Na pojedinim zgradama su popucali zidovi, negdje se srušio krov, a u stanovima su popadale police.

– Mi se još nismo vratili u stan. Strah nas je. Zgrada ima četiri sprata i ako je zid pukao, ko zna šta može da se dogodi – kaže nam Neven koji je sa porodicom trenutno na ulici, u dijelu Segačice gdje nema visokih objekata.

– Stigao je apel od nadležnih da Zagrepčani uzmu lijekove, novac, dokumenta i nešto hrane i da budu na ulici. Uzeli smo i ključeve od kola, mobilne, punjače i sad čekamo – kaže nam Neven.

Potres je bio toliko jak da se srušio vrh katedrale u Zagrebu, a u crkvi u Palmotićevoj je pao krov.

– Mi smo u centru Zagreba. Sve nam je palo u kući. Viseći dijelovi kuhinje su popadali. Sa bebom smo napolju i čekamo. Ne znam kuda sad – kaže za medije Ana N.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: O DRAGINJI I RAZLOZIMA... (foto)

Na području Zagreba ima onih koji su ostali zarobljeni u ruševinama i vatrogasci sada pokušavaju da ih izbave.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more