IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poznat datum DŽENAZE Mustafi UFKU Hasanagiću, nekadašnjem član “crno- bijelih” beba, biće obavljena u rodnom gradu Priboj… (foto, video)

U, Beogradu, su prijatelji i poštovaoci Mustafe UFKA Hasanagića, danas se poslednji put oprostili od jednog od Legendi Partizan preminuo je na Ahiret 12. novembra u 82. godini.

BEOGRAD- Priboj: Regija, Sport, vijesti, četvrtak, 16. 11. 2023… 17: 09… Poznat datum DŽENAZE Mustafi UFKU Hasanagiću, nekadašnjem član “crno- bijelih” beba, biće obavljena u rodnom gradu Priboj… (foto, video)

Crno- bijeli su objavili da će legendarni centarfor biti ukopan 17. novembra u rodnom Priboju, u 13 časova, dok je ispraćaj obavljen na Novom groblju u Beogradu.

Ispraćaju su prisustvovali brojni poštovaoci njegovog lika i dela, dok je porodica primala saučešće.

Od legendarnog napadača oprostili su se rukovodioci kluba iz Humske, zatim trener prvog tima Igor Duljaj, dok su bili prisutni i Nenad Bjeković, Ljubiša Tumbaković, Gordan Petrić, Bata Mirković, kao i nekadašnji generalni sekretar Crvene zvezde, Vladimir Cvetković.

Podsjećanja radi, Mustafa UFKO Hasanagić je u Partizan došao 1961. godine iz FK FAP Priboj. U crno-bijlom dresu proveo je devet sezona i za to vreme uspio da osvoji tri šampionske titule. Bio je u timu Partizana koji je plasmanom u finale Kupa evropskih šampiona 1966. godine ostvario najveći uspieh u istoriji kluba.

Čitaj još:   Nakon ostavke DRAGINJE Vuksanović Stanković, DRAGICA Anđelić nova poslanica SDP... (foto)

BONUS VIDEO: IN MEMORIAM – MUSTAFA HASANAGIĆ (1941- 2023

Za klub iz Humske upisao je 337 utakmica i postigao 355 golova.

Ukop i dženaza Mustafe UFKA Hasanagića će se obaviri na Mezarlucima GODUŠA… Dćenaza polazi u petak 17.11. 2023 u 12: 45h. ISPRED DŽAMIJE U PRIBOJU…

Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un!

Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti.

Molimo Allaha, dž.š., da se merhumu smiluje, a porodici podari sabri džemil.

BONUS VIDEO: Ispraćaj MUSTAFE Ufka Muje Hasanagića

izvor iBalkan.net/ agencije