IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VANREDNO STANJE POLICIJA PODNIJELA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 506 PENZIONERA: Zašto ne mogu da sjede kod kuće?! (foto)

Kada se sve sabere, državi će, na osnovu ovih kazni, biti uplaćeno više od 50 miliona dinara…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda… 01. 04. 2020… 15: 31… VANREDNO STANJE POLICIJA PODNIJELA KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 506 PENZIONERA: Zašto ne mogu da sjede kod kuće?! (foto)

Najviše kazni za kršenje policijskog časa napisano je u poslednja tri dana, ukupno 542, a prijave su stigle i za veliki broj penzionera, javlja RTS.

Nevjerovatan je podatak da je bilo čak 506 krivičnih prijava za osobe starije od 65 godina zbog toga što su, uprkos 24-časovnoj zabrani, izašli na ulice.

TREBA REĆI DA Kada se sve sabere, državi će, na osnovu ovih kazni biti uplaćeno više od 50 miliona dinara.

Posebno zabrinjava činjenica da su ova i naredna nedelja najkritičnije, kako kažu epidemiolozi, kao i da je broj oboljelih od virusa Kovid-19 porastao na 900, dok su 23 osobe preminule.

Svakodnevno upozoravaju da je socijalno distanciranje sada najvažnije, te da je potrebno da ostanemo kod kuće. Međutim, mnogi se očito ne pridržavaju mjera, iako, oni koji prekrše odluku o izolaciji, mogu da budu osuđeni na zatvor od tri godine.

Čitaj još:   PILOT KOJI JE UPRAVLJAO HELIKOPTEROM I DOSTAVIO POPOVE NA CETINJE: Još jedan Bjelopoljac... (foto i video)

Podsetimo da je i sama epidemija korona virusa proglašena 20. marta, na snazi je mjera zabrane kretanja od 17 do 5 sati ujutru, a vikendom od 15 do 5 sati.

Svim osobama starijim od 65 godina iz urbanih sredina, odnosno starijim od 70 godina iz seoskih, zabranjeno je napuštanje prostora u kojima žive.

Za njih je svake nedelje, rano ujutru od 4 do 7 časova, otvoreno više od 3.000 prodavnica širom Srbije, tako da samo u tom periodu smiju da izlaze iz svojih domova, budući da su oni najugroženija kategorija stanovništa.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja…

izvor agencije

Vučić: Očekivano, krajem aprila, ukidanje vanrednog stanja… (foto)

Imamo rastući broj ljudi na respiratorima i nama je veoma Read more

Vanredno stanje, hiljade Libijaca danas slavilo Gadafija…

Praznik se slavi kao sjećanje na državni udar i uspostavljanje Gadafijevog režima Read more