IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ UZNEMIREN, STAVLJA BEOGRAD U POTPUNI KARANTIN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se donijeti odluka o uveđenju karantina od 24 sata, gostujući na emisiji “Upitnik”. 

Јa ne mislim da smo daleko ili blizu policijskom času od 24 sata. Mi ćemo odluku da donesemo, a kakva će ona biti vidjećemo. Јa prvi izvještaj dobijam u 11 uveče i jako sam uznemiren kada vidim koliko ljudi umre, ali i koliko ljude se zarazi. Život ima prioritet. Јa nemam nikakav problem sa tim šta će ko da kaže, za mene je najvažnije – rekao je Vučić.

“Ne možete da krivite te ljude, oni su željeli da se vrate u svoju otadžbinu. Ali neki od njih su znali da su zaraženi, a neki nisu. Sve je doneseno iz Milana i Lugana. Taj potez. Sve što smo dobili u Beogradu uglavnom su kontakti, oni prvi početni, najviše Italija”, kaže Vučić.

Čitaj još:   MASAKR ISPRED TRŽNOG CENTRA- UPUCANO NAJMANJE 29 LJUDI! Strahuje se da će broj žrtava biti veći! (foto, video)

On se osvrnuo na najveća žarišta virusa korona u Srbiji.

“Beograd ima 22.9 posto stanovništva Srbije, a procenta zaraženih i onih koji dodatno leže ovdje a nisu iz Beograda je 50 posto. Vidite kakav je to pritisak na Beograd. Sve što stigne bilo odakle dolazi ovdje. Ode je najveće opterećenje. U Beogradu, kad svakoga dana dobijete po 130 novih ljudi, oporavak vam traje dvije nedjelje. Kad uđete u bolnicu ne izlazite brzo, zato je Sajam najbolja bolnica”, kaže predsjednik Srbije.

izvor: slobodnabosna.ba

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more