IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U FBiH zaraženo 58 ljekara i medicinskih radnika… (foto)

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu iznio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, Četvrtak… 16. 04. 2020… 13: 51… U FBiH zaraženo 58 ljekara i medicinskih radnika… (foto)

U posljednjih sedam dana u FBiH su potvrđena 223 pozitivna slučaja na koronavirus. Testiranih je bilo 3.238, što je u prosjeku 462 dnevno.

Ove podatke na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu iznio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

“Ovim se pokazuje da je broj testiranja u odnosu na onaj prvi period prilično povećan. Imamo dana kada dosežemo cifru i preko 700 testiranja. U prosjeku dnevno obolijevaju 32 osobe, i sa tim možemo biti apsolutno zadovoljni u ovom trenutku, ali to ne znači da se možemo opustiti”, navodi Čerkez.

Ističe da je u periodu od 2. do 9. aprila u FBiH bilo 227, a od 9. do 15. aprila 159 novih potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Čitaj još:   ANDRIJA Popović: Ne piše nam se dobro- Lekić proglašen za mandatara...

“Dakle, ta neka stabilnost postoji i ona je isključivo rezultat mjera. Ona nije rezultat nestajanja virusa ili bilo čega drugog, osim ovih mjera koje su dale svoje rezultate”, dodao je Čerkez.

Odgovarajući na upit portala Vijesti.ba koliko je do sada ukupno zaraženo ljekara i zdravstvenih radnika u FBiH i kakvog su zdravstvenog stanja, Čerkez je rekao da ih je ukupno 58 zaraženih, te da je izvršeno više od 500 testiranja.

“Prema posljednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno”, odgovorio je Čerkez...

izvor (s.b)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DRAMA: Demobilisani borci blokirali nekoliko puteva u FBiH…

Sjednica zajedničke Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more