IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U FBiH zaraženo 58 ljekara i medicinskih radnika… (foto)

Na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu iznio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, Četvrtak… 16. 04. 2020… 13: 51… U FBiH zaraženo 58 ljekara i medicinskih radnika… (foto)

U posljednjih sedam dana u FBiH su potvrđena 223 pozitivna slučaja na koronavirus. Testiranih je bilo 3.238, što je u prosjeku 462 dnevno.

Ove podatke na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu iznio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

“Ovim se pokazuje da je broj testiranja u odnosu na onaj prvi period prilično povećan. Imamo dana kada dosežemo cifru i preko 700 testiranja. U prosjeku dnevno obolijevaju 32 osobe, i sa tim možemo biti apsolutno zadovoljni u ovom trenutku, ali to ne znači da se možemo opustiti”, navodi Čerkez.

Ističe da je u periodu od 2. do 9. aprila u FBiH bilo 227, a od 9. do 15. aprila 159 novih potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Čitaj još:   Zaraženo još 13 osoba uz 340 slučajeva zaraze virusom korona u FBiH... (foto)

“Dakle, ta neka stabilnost postoji i ona je isključivo rezultat mjera. Ona nije rezultat nestajanja virusa ili bilo čega drugog, osim ovih mjera koje su dale svoje rezultate”, dodao je Čerkez.

Odgovarajući na upit portala Vijesti.ba koliko je do sada ukupno zaraženo ljekara i zdravstvenih radnika u FBiH i kakvog su zdravstvenog stanja, Čerkez je rekao da ih je ukupno 58 zaraženih, te da je izvršeno više od 500 testiranja.

“Prema posljednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno”, odgovorio je Čerkez...

izvor (s.b)

Zaraženo još 13 osoba uz 340 slučajeva zaraze virusom korona u FBiH… (foto)

U Republici Srpskoj od 186 testiranih samo jedno pozitivno, još Read more

BIH, REVIZIJA I PROVJERA DIPLOMA: Čak 74 uposlenih u institucijama Federacije, nema vjerodostojne diplome (foto i video)

SAMA Revizija diploma, koja još nije do kraja sprovedena, pokazala Read more

Čitaj još:   BIH, REVIZIJA I PROVJERA DIPLOMA: Čak 74 uposlenih u institucijama Federacije, nema vjerodostojne diplome (foto i video)
Fatalna Sunita, uložila žalbu Vrhovnom sudu FBiH na PRODUŽENI PRITVOR… (foto)

Advokatica, koja zastupa osumnjičenu za ubistvo, kaže da je žalba Read more

DRAMA: Demobilisani borci blokirali nekoliko puteva u FBiH…

Sjednica zajedničke Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u Read more